På Söndag gästas vi av Enånger för ännu en hemmamatch på Glysis. Vi inleder serien med tre hemmamatcher då Enånger valde att byta bort sin hemmamatch då man var osäker på statusen på sin egen hemmaplan. Enånger har vi stött på de tre senaste säsongerna och i samtliga 3 hemmamatcher har vi stått som segrare. Enångrarna avgick med förlust senast mot Näsviken med 4-1, ett resultat som var i överkant enligt rapporterna samtidigt som man fick spela med en man kort under stora delar av matchen pga en utvisning. Enånger siktar på avancemang i år och brukar vara ett fysiskt lag som gillar långa bollar. Enånger behöver vinna med 3 mål för att passera oss i tabellen och har kniven mot strupen då det väntar ännu en tuff bortamatch omgången därpå mot Trönö.

I Vismarå sker en hel del förändringar i truppen då Vallin, Hedman, Matsson och Meho utgår pga skador samt Johannes som vi inte hört av och dom ersätts av Sundin, Östlund, Rexin, Larsson och Eliasson där de tre sistnämnda kan komma att göra tävlingsdebut för klubben. En tuff match att vänta där vi givetvis är favoriter men vi har faktiskt genomfört en träning i veckan vilket visar att vi tar uppgiften på största allvar. Styrman ( som möter sitt gamla lag ) är tillbaka som coach efter att ha varit Spanien och vunnit en tennisturnering och kan förhoppningsvis säga något mer än själva laguppställningen innan matchen. Ja, visst är det konstigt att Styrman helt plötsligt kan vinna en tennisturnering då han i förra veckan pratade om att fotbollskarriären kanske var över till följd av skada. Men förhoppningsvis är det ett tecken på att han snart kan spela fotboll igen. En tråkigare statistik är att Vismarå aldrig någonsin vunnit omgång 2 i seriespel. Det finns således 3 frågor att besvara inför mötet. 1. Lever Glysisspöket vidare för Enånger? 2. Kan Vismarå vinna omgång två för första gången? 3. Är det månne Styrman som är spöket?

Andra spelare ( förutom Styrman ) i Vismarå som tidigare representerat Enånger är Olofsson samt bröderna Bergström.

Truppen: Rexin, Aso, Larsson, Eliasson, Jensa, Brolin, Hök, Lärka, Ecka, Olofsson, Bergström, Frege, Lindh, Sonerud, Risberg, Myggen, Sundin, Östlund

AVSPARK: 14:00, Söndag

Tidigare hemmamöten

2014: Vismarå – Enånger 3-2 ( Ecka, Mattsson, Bergström )

2013: Vismarå – Enånger 4-3 ( Lampert 4 )

2012: Vismarå – Enånger 1-0 ( Jacobsson )
Höjpunkterna från senaste matchen hittar ni på Vismarå-TV: