Storfavoriterna till seriesegern Delsbo IF 2 gästade stan för en Söndagsdrabbning på Sparbanken Arena dit strax under 100 personer hade letat sig. Söndag är av förklarliga skäl ingen höjdardag för fotboll då många i laget gillar lördagar mycket bättre, då tänker jag närmast på killarna som deltagit i matstafetten kvällen innan. Men 15 gubbar kom till start iaf. Laget hade en samling likt den Milan har på Milanello där en proffsig powerpoitpresentation deklarerade laguppställningen i bilder på storbildstv. Även taktiken togs upp som för dagen var -upp och stå på tå Vismarå..

Delsbo kom till start med en kille som målade för Delsbos A-lag så sent som i Lördags efter 45 sekunder av matchen, och då började han ändå den matchen som avbytare!  Kan bara tolkas som att Delsbo2 kom till start med det absolut bästa laget man kan få ihop till ett andralag.

Större delen av samlingen handlade annars om att ställa iordning kiosken. Lasse fick vända hem till Forsa för kompleteringar till växelkassan och Olofsson fick åka hem och hämta andra halvan av kaffebryggaren som visade sig vara inlåst. Det hela löste sig ändå tillslut på något sätt tror jag. Såg iaf att det var någon som tvittrade över sveriges dyraste kaffekopp. Men med dom förberedelserna så kostar det på. Speaker och matchklocka lyste med sin frånvaro, man kan väl summera det med att eldskälarna fanns på planen denna dag. Eloge till dem som bidrog till en öppen kiosk, tack!

Sonerud formerade laget som följer:

Sillen

Jacobsson-Myggen-Nesse-Linck

Joey-Thure-Brolla-Toni

Martens-Olofsson

avb: Settlin ( skadad ), Höken ( med en konstig röst ), Ljungen ( eller Malmen som han också kallas  ), Grana

Vismarå fortsätter den inslagna vägen med att missa målchanser. Första halvleks målsumpare nummer 1 var Olofsson och motsvarande pris i den andra gick till Ljungen. En normal anfallare hade nog kunnat göra 8 mål på de chanser som erbjöds igår. Hade man haft 2 normala anfallare hade det blivit 16 mål alltså. Men man vinner inga matcher på att skapa chanser tyvärr. Olofsson lyckas göra mål på den sämsta av sin målchanser efter att han balanserat bort en försvarare i straffområdet och dunkat in ett skott högt vid den första stolpen i den 9:e minuten. Passningen eller den misslyckade chippen som blev en märklig och dålig fösning från Joey var upprinnelsen till målet. 

Höken, Grana och Ljungen kommer in med fräscha ben till den andra halvan. Ljungen visade varför han kallas Hasselaexpressen. Börjar han skjuta på mål blir han en kandidat i Vismarås skytteliga framöver. Andra målet kommer efter en tilltrasslad situation i staffområdet där bollen kommer till Olofsson som tar emot och klipper till och det blir 2-0 med 25 minuter kvar av matchen. Vismarå visar prov på utmärkt försvarsspel hela matchen och släpper till lite. När väl Delsbo kommer igenom stod Sillen för några fantastiska räddningar. Under perioder får man till ett riktigt bra passningsspel men laget blir sårbara när man tappar boll på mittplan då Vismarås spelare ogärna jobbar åt båda håll. Bästa insatsen hittills i år även om det finns mer att hämta.

Dagens stora smolk i glädjebägaren var ändå att en av de tre matchbollarna var spårlöst borta efter slutsignalen. Trots att stora delar av truppen vandrade Glysis runt så gick den inte att finna. 1200 kr kostar en matchboll vilket naturligtvis är ett hårt slag för en förening som BK Vismarå. Kan nån verkligen ha hjärta att stjäla en boll från en ideell förening? Jag hoppas att det inte är så utan att det snarare är Lillfjärdens vatten som dragit den med ut till havs. Bollen är en vit Select med röda inslag och tas gladeligen emot vid upphittande.

Nu väntas en seriefinal mot Ljusdal 2 på Torsdag för att 39 timmar efter slutsignalen ta emot Bjuråker hemma på lördag.