Den 19 oktober 2014 förlorade Vismarå kvalet till div.4 mot Ilsbo på bortamål och ramlade därmed ur div.4. Ingen större tragedi för en förening som våran men många var nog de som trodde att nu är Vismaråsagan slut. Såväl styrelse som spelare gick nog i dessa tankar och vissa valde den vägen också.
Så ringde telefonen, Pär Styrman önskade få mer tid för familjelivet och undrade om han inte kunde få spela med oss. Då vändes tveksamheter till ett utropstecken. Kan en 49-åring fortfarande känna suget att att spela boll så vore det väl fan om vi inte kunde attrahera ett 30-tal spelare i åldern 30-45. Vi tog ett möte med spelarna där vi presenterade Styrman via en intervju på Vismarå-TV och sedan var bollen i rullning igen. Vi tappade spelare som Näsman, Evan, Håkan, Skjärvold, Sillen, Jacobsson, Lampert mfl men kunde samtidigt fylla på med Lindh, Emil, Eliassons, Rexin, Frege, mfl och vi fick det bästa året på fotbollsplanen sedan starten för 5 år sedan. Vi har i regel haft minst 16 spelare till varje match vilket varit ett framgångsrecept. Alla 43 som spelat tävlingsmatcher med oss detta år kan utan tveka känna sig delaktiga.

Årets aktiva:
Bergström Peter
Bergström Fredrik
Brolin Pär
Edenstål Elias
Edvardsson Lars
Eliasson Mats
Eliasson Micke
Ehrenbrand Thomas
Eriksson Toni
Eriksson Johan
Eriksson Johannes
Faghisa Aso
Hagberg Evan ( DM )
Hedman Patrik
Hellberg Fredik
Henriksson Jimmy
Högdahl Pär
Hök Daniel
Jacobsson Johan ( DM )
Johansson Pär
Kazazic Dani ( DM )
Larsson Thomas
Larsson Peter
Larsson Emil
Larsson Anders
Lindh Patrik
Lärka John
Mattsson Andreas
Medic Meho
Nordin Mikael
Mähler Mikael
Nyholm Jens
Näsman Andreas
Olofsson Martin
Rexin Fredrik
Risberg Anders
Skjärvold Mikael
Sonerud Henrik
Styrman Pär
Söderlund Håkan ( DM )
Sundin Patrik
Vallin Peter
Östlund David

Styrman då, han går upp med sitt lag han tränar för 4:e gången på de senaste 7 försöken, men troligen första gången på helt ideell basis. Han fyller 50 år i november och är den som är mest sugen på spel i 4:an nästa år. Han har haft ett diskbråck under hela säsongen men varit den som lirat mer än de flesta. Där kan vi snacka om en vinnande legend.

Vill ni verkligen gå upp? Vad ska ni upp och göra? Det är den vanligaste frågan våra spelare fått under hösten. Undra om de andra lagen i toppskiktet av 5:an också får den frågan eller om man frågar bottenlagen i 4:an om dom verkligen vill vara kvar? Men om vi skulle tacka nej så skulle ju 4:an bli ännu sämre. Det allra bästa vore såklart att ta ett omtag i 7:an för då vinner man varenda match och kan resa sig problemlöst ur sängen dagen efter match. Man kanske kan hitta utmaningar även i 7:an, som att försöka vinna med mer än 13-0 i en match, men det är inte dom segrarna man minns.

Vi får vänta och se om Vismaråsagan berättas vidare under 2016. Men får vi napp från 35 spelare som vill bidra i nån match och tycker det är kul så finns inga hinder.

Tack för detta år!