Bortasvaga Vismarå begav sig under Söndagen till Hoppskogens maskrosplan i Gnarp. Målsättningen var att skrämma bort bortaspöken för gott och till sin hjälp hade man en 14-mannatrupp innehållande 2 debutanter i form av Mikael ”Norrda” Nordin och Patrik ””Pata” Sundin.

Coach Soneruds startelva:

Sillen

Jonne ( Swing 46:e )- Nesse ( Sundin 46:e ) – Grana – Jacobsson

Höken – Myggen – Thure – Joey

Nordin( Ljungen 15:e ) – Vallin ( Nordin 35:e )

Ledarstab: Brolla, Sonerud, Evan, Olof

Matchen börjar lite darrigt där Gnarp sticker upp med några rensningar framåt första 5 minuterna. Sen blev det inte så många fler rensningar framåt för motståndarlaget. Det blev istället Norrdashow!

5:e: Nordin spelas fri med målvakten och lägger en enkel bredsida vid sidan om målvakten, 1-0.

10:e: Hörna från Höken som Nordin vräker sig fram vid första stolpen och språngnickar snyggt in 2-0

15:e: Jacobsson har tagit en lång löpning från vänsterbacken och lirkar in 3-0 i bortre. Första målet i Vismaråtröjan!

18:e minuten: En mycket förvånad Nordin byts ut till förmån för Ljungen!

35:e En frustrerad Norrda börjar fråga om han kommer att få spela något mer eller om han åkt de 60 milen tur och retur för att få spela 20 minuter. Valla byts därefter ut till förmån för Nordin. Norrda går in och och gör ytterligare 2 mål de avslutande 10 minuterna av halvleken varav ett efter en gentil framspelning från Ljungen . 5-0 och halvidspause.

46:e Pata Sundin gör debut mot sitt gamla lag som mittback.

55:e Nordin avlossar en vänsterkanon vid straffområdeslinjen som är otagbar för målvakten, 6-0

70:e Höken slår en frispark på vilken Joey kan slå in returen. 7-0.

75:e Sillen signalerar efter medicament då han uppger sig drabbats av solsting!? Att döma av de förvirrande insatserna sista kvarten så kan det mycket väl ha stämt.

90:e Nordin slår in sitt 6:e mål för dagen i öppen kasse. 8-0 och slutsignal.

Dagens utropstecken är ju helt klart Nordin som utan tvekan legat i med träningen inför debuten. Det var dock längesen han sågs på en fotbollsplan. På endast en ( 70 min ) spelad match placerar han sig i överlägsen ledning i den interna skytteligan och på 2:a plats i hela seriens skytteliga. Snacka om en skön hemfärd till Stockholm efter den inatsen.

Slutsatsen är väl annars att det finns fler lag i serien som likt Vismarå slarvat med träningsmängden. Nu ska sägas att 8-0 var rejält i underkant och vi ska inte dra så stora växlar på dagens storseger då motståndet dessvärre troligtvis återfinns i div.7 nästa år.