Johan ”Joey” Eriksson är föreningens kassör och sekreterare. Joey  gjorde oväntad och bejublad comeback i Enånger under 2010 efter 10 års uppehåll. Har representerat Strand från unga år och är en fd. urskunk. Spåddes bli den som skulle leda Strand under det senaste deceniet men prioriterade annat, hann dock med att spela Div. 3 fotboll. Han visade i Enånger att löpstykan och kämparglöden fortfarande finns kvar och har alla förutsättningar för att iår bli ett utropstecken. Joey är dålig på svenska men kan ändå hantera en dator vilket denna hemsida påvisar. En utav de drivande till bildandet av BK Vismarå.

 

Hallå Johan! Du är föreningens kassör, webbansvarig, sekreterare och spelare. Hur går det för föreningen så här 4 månader efter bildandet?

Det är fantastiskt vilket gensvar vi har fått från spelare och, ja vilka mer?! Vi som har samlats så här långt de tidiga lördagsmorgnarna, har ju bevisat att vi tillsammans har ett gemensamt behov att fylla. Att träffas, spela, tävla, leka och duscha tillsammans. Det tycker jag att vi lyckats med så här långt. Sedan hoppas jag att de sportsliga framgångarna ska komma ganska snart också, ty vi har ju inte så många år på oss då vi inte är purfärska längre.
Som du påpekar i frågan, så har jag många roller i nuläget inom föreningen, och det är kul. Men det skulle vara bra för föreningen och de med ett flertal roller, om dessa kunde fördelas över fler personer.

Varför spelar du i BK Vismarå?

Detta tror jag besvara sig själv i tidigare ställd fråga. Men för att sammanfatta det och citera okänd: ”BK Vismarå – ett sätt att umgås på!”

Kan du ge oss några silly season rykten. Ni har haft över 30 spelare i träning men endast 20 spelare är presenterade på hemsidan, varför?

Ja, det hetaste namnet just nu under silly season torde vara Peter Vallins förväntade underskrift för BK Vismarå. En sådan klasspelare bör ge utslag i ett lag som detta, trots att det redan finns ett visst överflöd av forwards i laget.

Av 32 st som provspelat med BK Vismarå har 20 spelare fått kontrakt, vi kan ju inte ta in folk bara för att de inte platsar någon annanstans. Utan de får visa vilka kvalitéer de innehar, och då menar jag både på och utanför planen. Ta Myggen exempelvis, han fick kontrakt tack vare sina positiva sidor. Sedan har vi Henrik Sonerud, så att vi vet ställningen på matcherna och skottstatistiken. Cille är massör. Jonne, Anders den äldre och Evan är musiker och står för underhållning. Sedan tar vi Gus och Höken, som kan ge oss lite mer tyngre blip-blop musik. Just denna kombination tror jag kan ge oss ett bra flyt.

Vilka tänkbara nyförvärv kan realistiskt tillkomma tror du?

Vi hade ju gärna sett supporterklubben göra debut, och utmana ordföranden i skytteligan, det har ju dock blivit dementerat i tidigare artiklar att han ansluter. Men vi väntar med glädje till 2021 då han kanske insett att han inte kommer att bli proffs.

Tänkbara nyförvärv i nuläget är annars bolltrollaren och målsprutan från Friggesund, Sebastian Lusth. Närmast från Nordanstigs andralag där han öste in mål i de matcher han spelade förra året. Han lär ska gå med en ryggskada och förväntas inte kunna göra en möjlig debut förrän gräset kommer fram.
Sedan har vi haft viss kontakt med en ex-allsvensk spelare vid namn Mikael Thuresson. Vill minnas att han faktiskt fanns med på bildandemötet. Han har visat ett visst intresse, men har haft svårt att få till en provträning för att få ett kontrakt. Närmast en övergång är annars Thomas Ludwichowski. Sen har vi en gammal Strandare som är på ingående, Jeppo, men vi får se hur det går med kroppen. Sen har vi några fler etablerade namn som visat sig på träningarna som jag verkligen hoppas på. Vi kommer med säkerhet att behöva en riktigt bred trupp.

Vi får väl se vad framtiden ger oss.

Du själv gjorde en imponerande comeback under fjolåret i Enångers IK, efter 10 års uppehåll men försvann spårlöst efter sommaruppehållet. Är det något vi ska förvänta oss även i BK Vismarå?

Ja, det blev ju en lite snöplig sorti där, kan tyckas. Det vill jag be om ursäkt för! Dels hade jag en tung försäsong med lite oväntade skador, låtsas inte vara Spindelmannen när 30 är passerat!  Sen så, ja, vad hände?

Vilka spelare är sämst på att betala in avgifter så långt?

Vill inte nämna någon vid namn, men Myggen..

Är det inte lite töntigt att välja samma färger som FC Barcelona?

Oerhört!  Men faktum är att färgerna är hämtade från Hälsinglands landskapsflagga, vilket tydligen Barca också har gjort.

Är det sant att föreningens övriga styrelseledamöter ändrar i dina texter på hemsidan, vad beror det på?

Det behövs egentligen ingen förklaring till det. Det räcker ju att läsa redaktionens matchrapporter, bland annat, så ser man ju vilket oerhört bra upplägg och flyt det är i texterna. Då förväntar man sig att få texter redigerade. Sen om man bott i London och Australien som jag så påverkas ju svenskan också.

Är det sant att du avgjort hela glysis cup en gång i tiden?

Jag tycker det är synd att förstöra denna bild som har uppstått, men jag vill ju inte leva i lögn. Det är sant att jag avgjorde en avgörande match, kan dock ha varit semifinal. Det var oavgjort efter ordinarie straffar. Jag fick kliva ut på isen, tog sats, plockade upp bollen, drev den sakta mot målvakten och sedan ett distinkt skott i nättaket. Applåderna från Strandhörnan på läktaren ville aldrig ta slut. Men det var dock inte finalen.