Det bjöds på underbara förutsättningar för fotboll då midsommarvädret var bortblåst och solen var på sitt bästa humör i Nor vid utkanten av Järvsö. Lägg därtill en idyllisk idrottsplats ( Åsliden ), storpublik och en stark Vismaråtrupp. Då har man vad som krävs för att Vismarå ska bjuda på sitt hittills bästa lir för säsongen under 90 minuter.

Laget:

Sillen

Jacobsson-Nesse-Myggen-Cille

Swing-Thure-Brolin-Toni

Nordin-Evan

Bänk: Höken, Settlin, Valla, Joey

Som ni ser är konkurensen mördande just nu när förra matchens 3-målsskytt, Höken, idag var placerad på bänken. Han var såklart inte sen att twittra ut sin besvikelse på coach Sonerud.  Övriga delar av bänken var dock helt införstådd med bänkningen då det är killar med god självinsikt.

Vismarå får en drömstart på matchen då Nesse redan i den 3:e minuten slår in en hörna på volley via en motspelare. Nesses första mål i  Vismarå efter oändliga försök på hörnor. Tydligen är det på fötterna han har velat ha hörnorna och inte på huvudet trots att han är ett huvud högre än Sveriges alla div.6 spelare.

Dagens funktionär tillåter en hel del och oron för allvarliga skador är överhängande då Nor är sena in i 99 av 100 bolldueller. Genom ett mirakel kan vi dock komma hem med endast en skada på Swing som dock troligen är en fejkad skada då han annars måsta ha mött sina kamrater i Forsa på Fredag. Det grundar vi på att han först lindar och lägger tryck på sitt knä för att 5 minuter senare ta bort lindan och virar den runt fotleden. Därefter går han på kryckor till omklädningsrummet och ses därefter halvjoggande till bilen för att åka hem och jobba. Skadad eller inte men mot Forsa lär han inte spela iaf.

Nordin varnas efter att lite för odiskret försökt boxat in bollen i mål. Får därefter smeknamnet Maradona av spekern som kom att upprepas flertalet gånger under matchen då Nordinadona smackar in 4 bollar och har nu hängt 10 baljor på 2 matcher. Nordin som valt sina matcher med omsorg går nu på sommaruppehåll för att vila sig tills dess att någon i seriens skytteliga börjar rycka ifrån.

Evan gör sitt första och andra mål i Vismarå då han ligger bakom både 3- och 4-0 målen. Han spelar även fram till Nordins 2-0 mål innan han får sitta av andra halvlek på bänken.

Till andra kommer som vanligt hela bänken in och Höken blir aningen gladare. Man övergår till en 3-4-3 uppställning då backarna började stelna till.  Nordin och Vallin gör snabbt 5- och 6-0 målen. Därefter fälls Thure i straffområdet och överräcker ansvaret till Settlin som får göra sitt första Vismaråmål och därmed 7-0. Lite otippad gest av Thure som inte heller han har fått göra sitt första mål. Thure verkar mer vara ute efter en vinst i assistligan som han, om vi hade räknat, har avgjort för länge sedan. Särskilt efter denna dag.

Sen gör Nordin 8-0 innan Höken sätter en snygg lång chip över målvakten i bortre burgaveln. Ett av flera vackra mål denna dag skall sägas. Nordin gör mål nummer 10 och Vismarå har därmed för första gången någonsin tvåsiffrigt i målkolumnen. Höken gör sin andra chip för dagen vilket betyder 11-0 och Hökens 7:e mål detta år. Senast han gjorde 7 mål under en säsong lär ha varit i ABK:s P11 lag för några år sedan. Joey sliter som vanligt kopiöst under matchen och förstör flertalet uppspel i det deffensiva för Nor och får som lön för mödan tillslut göra 12-0 i den sista sekunden. Bortaklacken börjar skadera hans namn så han tycks omtyckt trots tidigare måltorka.

Det bjuds på en hel del klapp klapp och hyllningarna efter matchen ville aldrig ta slut. Det känns som laget börjar inse sina begränsningar och fördelar och lägger upp sitt spel utifrån detta. Spelar man som denna dag mot Nor så ligger vägen mot femman vidöppen. Men en annan match kan det vara regn, dålig plan och lite publik och då blir det säkert resultatet ett annat.

I omklädningsrummet efter matchen anar Evan en konspiration då han  uttrycker – Jag tycker iaf vi ska försöka vinna mot Forsa på fredag. Hurvida det finns spelare som vill vinna eller inte lär visa sig på Fredag. Nu vet vi iaf att Evan vill vinna.