Med 41 pass i ryggen utav träningar och matcher går vi nu in till seriepremiären på Fredag mot Ljusne bättre än någonsin. Vi har tränat och matchat smartare än någonsin och uppslutningen har varit mycket bra. Kvalitén har såklart varit sviktande, men så är det på den här nivån och ska så alltid vara. Just kvalitén är ju hela charmen med gärdsgårdsfotbollen. Tänk att kunna följa en match från sidan och tänka att det där skulle jag kunna göra bättre. Det är liksom mer realistiskt att se en div. 4 match än att sitta och se felfria spelare dag efter dag i Champions league eller Premier league. Elitfotbollen är ju underhållande på sitt sätt men man får ju sällan chansen att garva åt den horribla passningen eller killen som snubblar när han ska försöka göra mål på ett friläge, eller målvakten som släpper bollen för att han tror att den ska gå utanför stolpen när den i själva verket går mitt i målet. Det är därför man ska se gärdsgårdsfotboll, för att garva och för att kunna se sig själv göra det bättre på planen.

Vi möter alltså Ljusne på Fredag, ett lag som bara förväntas minst ta en kvalplats till div.3. Allt annat är såklart ett misslyckande för ett lag som huserat i det översta toppskiktet under de senaste 2 åren då man slutade 2.a förra året och 4:a året innan efter lag som Bollnäs, Iggesund och Nordanstig. Nu när fyran ser sämre ut än på länge så ska naturligtvis Ljusne utmana om seriesegern. Samtidigt pratar vi om ett lag som bara vann 10 matcher av 20 förra året och 10 matcher av 22 året innan så det är inga vinstmaskiner vi möter. Ljusne producerade 1,3 mål i snitt på bortaplan förra året att jämföra med våra 1,9 mål på hemmaplan under vår senaste sejour i 4:an och 4 mål/match under förra året i 5:an.  Vismarå har vunnit 4 av 5 premiärer medan Ljusne vunnit 2 av 5 och noterbart är att man förra året gick på en rejäl 0-5 torsk mot Forsa IF i  premiären. Från försäsongen kan man konstatera att Ljusne förlorat i DM mot Enånger med 1-3 där man samtidigt slog Delsbo med 2-1.

Senaste mötet på hemmaplan mot Ljusne var också en premiär i div.4 där vi tappade såväl 1-0 ledning och 2-1 ledning till förlust med 2-3 som kom i den 88:e minuten. 6-7 spelare som fanns med i den Vismaråtruppen väntas finnas med även på fredag men kryddad med några rutinerade herrar så som kusinerna Eliasson, Rexin, Emil, Lindh, Glenn, Olle, Risberg och Aso.

En premiär är alltid en premiär och oavsett utgång så skall ytterligare 21 matcher spelas så resultat i matchen kan komma att bli helt oväsentligt i slutändan.

 

Upp på tå Vismarå!

 

Avspark: Fredag 19:30 på Glysis i 3 grader och regn

 

Truppen: Ecka, Pata, Rexin, Mats, Micke, Brolin, Lindh, Emil, Olofsson, Myggen, Risberg, Aso, Matsson, Skjärvold, Vallin, Olle, Glenn, Johannes och ev. Östlund