Vismarå hade den gångna helgen ett digert schema då man genomförde 2 matcher på 3 dagar. Trots att 29 spelare deltagit i årets seriematcher var det denna helg ovanligt få tillgängliga. Men då Ljungen bestämt sig för att lira minuterna innan samling var det hela 14 spelare som dök upp på Movallen för match mot Iggesund.

Laget:

Sillen

Linck-Jacobsson-Grana-Cille

Höken-Nesse-Myggen-Toni

Joey-Valla

Avb: Evan, Martens, Ljungen

Matchen började väldigt bra med ett tidigt mål från Vallin på ett längre skott  innan klockan knappt hunnit starta. Efter en kvart väggspelar Joey och Valla med varandra några gånger innan Joey sätter ett friläge till 2-0. Peter drar till med ännu ett skott efter 20 minuter och ställningen blir 3-0. Vismarå ändrar från 4-4-2 till 3-4-3 under halvtidsvilan och det blir ganska oorganiserat i Vismaråleden.  Martens och Evan gör Valla sällskap i anfallet och skapar många farliga lägen. Efter en Iggesundsreducering gör Valla sitt 3:e för kvällen och därmed 4-1 til Vismarå. Valla har därmed tätkänning i skytteligan och skuggar nu Höken och Nordin i toppen. Pontus ”Evan” Hagberg gör 5-1 efter en snygg klackframspelning från Martens innan Iggesund reducerar till 5-2 i slutet. I övrigt en ganska trist andra halvlek och kanske det var därför det var begravningsstämning i omklädningsrummet efter den 8:e raka segern. Spelarna börjar helt klart bli bortskämda med segrar.  Efter matchen blev det som vanligt firande av seriesegern, denna gång med bastuflotte, bad och umgänge. Noterbart är att Höken gick mållös och stjärnstatusen dalade en aning då han var blekare än vanligt.

Så till Söndagen då många var osäker till spel men som tur var skulle ju Jensa delta enligt coachen. Jensa befinner sig dock denna dag i Uppsala och blir något förvånad när han läser Vismarås laguppställning på twitter timmen innan match. Som tur är dyker en halt Toni upp lagom till avspark och dessutom gör Myggen tummen upp efter den knäskada han ådrog sig mot Iggesund. Helt plötsligt finns hela två avbytare att förfoga över plus målvaktsreserv.

Laget:

Sillen

Jacobsson-Brolla-Myggen-Cille

Höken-Nesse-Vallin-Joey

Martens-Evan

Avb: Ludde, Sonerud, Toni

Vismarå kommer att ha ett 90%-igt bollinnehav denna match men skapar få chanser. Gnarp är nära årets skräll i Hälsinge 1:an men Vismarå går tillslut segrande ur matchen med 2-1. Gnarp leder i halvtid med 1-0 efter ett märkligt mål. Vismarå övergår sin vana trogen till 3-4-3 och Sonerud och Toni samt Ludde byts in. Under halvtidspausen diskuterar laget kring varför det inte går att ställa ut skorna och ändå vinna. Några tycker att laget kanske måste springa istället för att gå.

Evan gör tidigt i andra 1-1 och många tror nog att det skall lossna för Vismarå. Istället får Gnarp ett friläge som förvaltas utanför målramen. Vismarå trycker på och Gnarp har stora delen av andra halvlek 8-9 man i eget straffområde. Med 4 minuter kvar slår Toni en hörna på Joeys skalle in i mål och 9:e raka segern är ett faktum. Dessutom har inget lag någonsin tagit poäng mot Vismarå på plastgräset.

Glädjande är att Myggen kom till spel trots en befarad knäskada under fredagen. Myggen gjorde därmed sin 234:e raka tävlingsmatch! Myggen är tillsammans med Höken och Sillen de ända som hittills inte missat en match. Återstår att se alltså vem som blir Mr. 100%.

Smolken i glädjebägaren var annars när prislappen för domaren annonserades, 1200 riksdaler! Inte för att han inte är värd det men Vismarå önskar bli tilldelade fler Hudiksvallsdomare framgent för att trygga klubbens ekonomiska existens. Lägg därtill en planhyra på drygt 2000 kr så kan ni kanske förstå varför kaffet kostar 15 kr.

Laget skall ha en eloge för att man tar sig tid och orkar plocka hem 6 poäng på 3 dagar. Nu väntar 2 värdefulla vilodagar innan Onsdagens träning och därefter match igen på Lördag i Hög. Endast 7 matcher kvarstår. Orka Vismarå!