Vi ställdes för första gången i klubbens historia mot Delsbo i seriespel under Onsdagskvällen.

Vi tvingades till spel utan vår frisparksspecialist Mattsson till följd av skada. Samtidigt var superinhopparen Sonerud tillbaka i truppen liksom Joi efter 6 månaders utlandsvistelse med 2 dygn på svensk mark.

Laget
Rexin
Emil Pata Micke Styrman
Myggen Mats Ecka
Olofsson Bergström Lindh
Avb: Brolin(in 46) Olle (in 55) Östlund(in 60) Sonerud(in 68) Aso (in 72) Joi (in 80)

Matchen är tillknäppt inledningsvis utan några större chanser. Emil har ett mycket bra läge efter 20 min på frispark från Lindh men nickar bollen utanför. I 25:e minuten pressar både Ecka och Lindh bra vilket gör att vi vinner boll. Myggen hittar Olofsson som vandrar ut mot högerkanten och slår ett inlägg till Ecka som suger ned bollen på bröstet och placerar in 1-0 ledningen, vackert.
Strax innan pausvilan sprintar Olofsson sig fri och kapas efter avslut och vi får straff. Pata som redan missat en straff i år tar chansen igen men lyckas med det omöjliga och missar en till. Det lär ju dröja tills Pata slår en straff igen.

I andra börjar vi piggt i den svåra vinden som Delsbo denna halvlek får möta när dom försöker anfalla. Efter 67 minuter kommer Sonerud in för andra gången i år och i sin första bollberöring placerar han in en lobb från hörnet av straffområdet över målvakten i Delsbo till 2-0, vackert.

Delsbo får därefter kontakt efter en handssituation som renderar i straff till 1-2. Ecka dödar dock matchen när han plockar av en Delsbospelare ( var det inte rent av Dullaghan ? )bollen på mittplan och avancerar och skjuter med vänstern från 30 meter över målvakten i Delsbo till 3-1. Delsbo får in en reducering i slutminuterna men det hinner aldrig bli någon riktig nerv på slutet.

Delsbo har en spännande spelare i 19-årige Abdoul Mohammed som verkligen såg vass ut. Han ska spela på en bättre nivå än detta.

Även Vismarå har en kille som denna kväll visade varför han är seriens bästa mittfältare. Ecka var överallt och sprang minst 2 mil. Han svarade dessutom för 2 avancerade mål vilket inte hör till vanligheten. Mittbackarna Pata och Micke såg till att vi höll rent där bak liksom Rexin och gör som vanligt en bra match. Sen har vi då Styrman, 50 år, som måste vara en av världens bästa i sin åldersklass under 90 minuter. Vilken legend! Alla 17 är med och spelar och gör det bra i den svåra vinden. Avslutningsvis måste vi ju hylla Super-sub Sonerud som denna gången faktiskt kan påstå att han hade ett avslut i klass med Zlatan.

Nu kör vi 5 dagars vila och fokuserar  på EM. Sen träning Tisdag innan vi tar oss an Hällbo nästa torsdag vilket lär gå som en dans då vi nu har 4 raka utan förlust och dessutom ett nyförvärv med spelsinne i världsklass som gör debut.

Se målen sammanfattade: https://play.staylive.se/vismara/watch/1539/