Starten av hösten har varit helt okej med tanke på träningsdosen. Det har blivit en träning sedan midsommar men då dök bara 8 av 32 upp. Trots det har vi på 4 matcher 2 segrar, en oavgjord och en förlust. Igår gästades vi av Trönö som vi hade respekt för efter 3 raka förluster inbördes. Respekten visade sig helt obefogad då Trönö såg ut att ha tränat ett pass mindre än oss sedan midsommar. Sen ska vi ju inte förringa deras insats helt för vi är faktiskt bra nu, riktigt bra bakåt framförallt. Detta trots målvaktklippan Rexin var avstängd. Johannes var åter mellan stolparna efter en tids skadefrånvaro. Vi hade dock kallat in en gammal Vismarålegendar i Sillen som backup. Ett avgörande beslut då Johannes fick kliva av efter 30 minuter och Sillen kom in och gjorde några klassräddningar.

Backlinjen med Emil, Pata, Micke och Aso gjorde i vanlig ordning en formidabel insats. Det finns inget bättre mittbackspar i 4:an är Micke och Pata. Den som påstår det har fel. Ecka snodde bollen minst 3 gånger från varje spelare i Trönö vilket innebär att han vann boll från motståndarna minst 33 gånger. Vi var dock bedrövliga på att punktera matchen, vi har inte skapat så många målchanser i en match sedan vi mötte Hög hemma förra året då vi vann med 13-0. Hade vi satt någon av alla våra chanser i första så hade det här runnit iväg. Istället bjuder vi in Trönö till 2-1 vilket skapar nerv och dom missar därefter en straff med 10 kvar att spela. Myggen öppnade annars målskyttet med ett distinkt avslut utanför straffområdet. Vi får leta oss tillbaka till den 20 maj 2012 då Myggen kvitterade mot Färila i 100:e matchminuten för att hitta hans senaste mål i Vismaråtröjan. Då ska tilläggas att han i princip spelat varje match sedan dess. 2-0 målet kommer på styrning från Joi i offsideposition efter ett skott från Bergström. Ecka glider igenom och gör 3-1 i sista matchminuten.

Vi behöver nog gå rent sista 6 matcherna för att klara av att nå en kvalplats till 3:an. Men ser vi till vårsäsongen så ska vi nu möta många av lagen vi vann mot då så vi har alla förutsättningar att stå som 2:a när tabellen summeras. Vi hoppas och tror att sista omgången hemma mot Edsbyn blir en match om kvalplatsen till 3:an.

Se stora delar av matchen i repris här: https://play.staylive.se/vismara/w/1638 Efter ljudproblem i första så kommenterar den Bosniske bolltrollaren Meho Medic och Rexin andra halvlek. I den 16:e minuten av klippet kan du se Jois offsidemål och i slutet Eckas mål. Myggens mål dessvärre ej med så det finns inga bevis.