Så har Vismarå genomfört sin andra Glysis Cup. Liksom ifjol blev det stopp i kvartsfinalen. Vilket även i år får ses som beudransvärt.

Truppen gick från 18 spelare en vecka innan turneringen till ynka 13 när det var dags för samling på Fredagskvällen.

Trupen: Grana, Linck, Jacobsson, Brolla, Myggen, Evan, Swingen, Meho, Sonerud, Joey, Olofsson, Sillen och Toni.

Eftersom arrangören inte meddelat att man numera fick använda 14 spelare så valde man att bänka Meho med motiveringen att han inte varit anfådd eller tagit ett löpsteg sedan September. Meho såklart svinsur men valde iaf. att delta i spelarbåset mot Stugsund. Stugsund var bättre i att formera sig i anfallsspelet än Vismarå som fick jaga rejält. Chanser saknades dock inte för Vismarå men man släppte in 2 skitmål vilket blev för mastigt att hämta in och förlusten skrevs till 2-3.

Mål: 1 Joey, 1 Myggen

Inför match 2 mot Näsviken antyder Höken att han tydligen inte var skadad längre så han åkte hem och hämtade utrustning. Sonerud som aldrig vunnit en futsalmatch med Vismarå valde att bänka sig själv för att ta över coachingen, liksom ifjol. Grana slog upp en gammal skada mot Stugsund och for hem. In kom då Meho och Höken vilket gav effekt direkt. Lite trevande start men efter att en övertänd Vismaråspelare skickat in Näsvikens bästa spelare i sargen blev Niken skärrade och Vismarå kunde avgå med en komfortabel 5-1 seger.

Mål: Olof 2, Joey, Evan, Brolla

Sen bar det iväg till Oilquick för öl och korv samt laddning för en avgörande match mot Strand där det räckte med oavgjort för avancemang. Vismarå går lite otippat och vinner tämligen enkelt efter en heroisk kämpainsats. Vismarå skapar ohyggligt med målchanser men har svårt att få in mer än 3 under ordinarie tid. Strand får in en 3-2 reducering med 5 sekunder kvar men segern var aldrig hotad. Sillen får slå in bonusstraffen mellan benen på Strands målvakt. Tre fantastiska induviduella prestationer ligger bakom målen. Joey dunkar in en frispark i krysset.  Brolla skäller för att ingen rör sig och tar lagen i egen hand och kör slalom genom 4 Strandare och avslutar med mål. Toni täcker boll med rumpan och leker in ett mål. Noterbart är att Sonerud var tillbaka i laget och fick uppleva sin första inomhusseger som spelare.

Mål: Joey, Brolla, Toni

Under Lördagskvällen och Söndagsmorgonen ramlar återbuden till kvartsfinalen mot Bergvik in. Träningsvärken är påtaglig hos många och Toni kan ju som vanligt inte spela fotboll mer än en gång i veckan så det återbudet var ganska väntat. Nästa år får han bara spela på Söndagen. En minst sagt olycklig start gör att Bergvik får en snabb 2-0 ledning som blir för svår att resa sig emot och slutresultatet skrivs till 4-0.

TÅRTUTDELNING

Sillen var otroligt stabil turneringen igenom och visade åter igen att han är tio gånger bättre i match än på träning. Vismarås bästa spelare i turneringen.

 

 Joey gjorde mål i varje match i gruppspelet och vann den interna skytteligan med 3 mål. Joey har en idrottskropp som få i Vismarå vilket han drar fördelar utav.

 

Henke är en av få med självinsikt i Vismarå  med förmågan att bänka sig själv. De ständig inbjudningarna till härliga OilQuick bidrar också till tårta. Att hans kropp dessutom klarade 3 matcher i år är imponerande.