Premiärnerverna låg i luften kring området vismarå när stadsdelens storheter klev ut på planen som storfavoriter i premiären av Div. 5. Kilafors stod för motståndet i en match som kom att bli en ganska intetsägande tillställning men ändå med 5 läckra Vismaråmål.

Laget denna dag:

Sillen

Jensa Jacobsson Nesse Lärka

Swing Brolla Myggen Meho

Evan Joey

Bänk: Höken ( in 35 ), Sonerud ( in 55 ), Elsert ( in 65 ) , Jonne ( in ut ), Toni ( in 55 )

Kiosk/seketariat/inträde/bänk: Olof ( in 70 )

Liret var inte så mycket att skriva hem om men däremot målen:

9´ Meho får lägga en hörna från vänster som han skruvar direkt i mål via Kilaforsmålisen som kom att få en jobbig dag på jobbet. Meho gjorde ett mål förra året och kom det inte liksom ifjol i premiären. En premiärkung m.a.o

15´Jacobsson är av okänd anledning högt upp i banan och drar, för ovanlighetens skull, på ett lågt skott som är välplacerat vid målvaktens vänsterhand.

34´Ett klassiskt Brollamål där han med sin argsinta löpstil tröskar sig fram från högerkanten in i banan och avlossar en vänster utanför straffområdet som går in via ribbans underkant.

Sillen får göra årets första räddning i den första halvleken som det pratades en hel del om bland gubbarna på läktaren. Gästerna var inte helt ofarliga framåt och hade några killar som höll god Div.5-klass. 

Det blir en del skadebekymmer bland ytterbackarna då både Jonne och Lärka tvingas utgå med befarade bristningar. Inte bra för en trupp som redan har brist på försvarare.

Andra halvlek:

54´Frispark i bra läge 5-6 meter utanför straffområdet. Det suckas på bänken när man förstår att Jacobsson avser göra ännu ett lönlöst försök och man klunsar på bänken om vem som skall hämta bollen på parkeringen. Denna gång petar dock Nesse bollen till Jacobsson som får på en kanonträff helt otagbart för Kilaforsmålvakten.

65´Evan får äntligen göra årets första mål efter ett inlägg från högerkanten som han bombar in på halv volley över målvakten.

Som sagt ingen höjdarinsats av Vismarå men ändå stabilt att vinna med 5-0 i en premiär. Motståndet kändes dock inte som fem mål sämre än Vismarå skall sägas. Sillen har kanske sin svettigaste dag någonsin i Vismaråtröjan och våra backar får freda målet vid ett antal tillfällen i den andra halvan av matchen.

Jacobsson utses välförtjänt till matchens lirare. Meho som fått sparsamt med speltid i DM fick denna dag chansen från start och gjorde det bra. Svingen fick vikariera som vänsterback och har nog hittat sin roll då han uppträdde mycket stabilt i den positionen. Sillen gör återigen en stark insats.

En nyhet efter matchen var att Toni samlade in allas matchkläder som han sedan levererade till sin svärmor för tvättning, det är stort då Vismaråspelarna i vanliga fall får tvätta sina kläder själva.

Förvänta er ett mer väldoftande och taggat Vismarå på Fredag mot Enånger. Då ska Borkabryggans stoltheter få bekänna färg när de himmelsblå äntrar Brovallen och derbytabellen börjar formas.

Domartrion får högsta betyg denna match då samtliga kom från Hudiksvalls kommun och i övrigt stabila i ett fridfullt möte.

Ån ni, vi leder serien!