Innan matchen mot Färila kom vi på att vi behövde vårat bortaställ. Då det sakndes 3 matchställ vid samlingen blev det till att åka runt och ragga bortaställ. Vi anländer 45 minuter innan avspark i Färila vilket är i ganska god tid i Vismaråmått mätt. Sillen kräver att bilen stannar till på Delins för korvinköp och Höken sitter i baksätet och muttrar över regnet och sin högerbacksposition. Han är så bitter att han uttrycker att han hellre åkt och fiskat i regn utan napp än att kliva ut på Färila IP för match i regn. Motivationen var alltså på topp. Många onda kroppar dessutom efter matchen i Torsdags mot Norrala. Evan som stod över pga skada senast kom till spel med en blå och svullen fot. Brydderier i domarrummet innan match då man inte kunde köpa att Vallin hade nr 1 och att Vismarå saknade ledare samt att Håkan hade två nummer då han avsogs att användas både som målvakt och utespelare. Annars alltid possitivt att få lite värvningstips av domarkåren.

Laget

Sillen

Höken Pata Nesse Joey

Brolla Mygg Valla Toni

Olof Evan

Avb: Meho ( in 80´), Sonerud ( In 70´), Håkan ( in 5´)

Valla kliver av tämligen omgående pga muskelskada och målvakten Håkan får kliva in som högerback medan Höken kliver fram som yttermittfältare och Brolla kliver in centralt. Vi har ett bra tryck framåt inledningsvis men skapar inga heta målchanser. Kul att möta lite jämnåriga för en gångs skull då Färila faktiskt hade några spelare som till och med var äldre än några i Vismarå.

Vi borde haft en straff i första halvlek men istället får Färila en straff strax innan pausvilan. Detta efter att Sillen blivit tokig. Sillen blir nedmejad av en Färilaspelare och flög sen bokstvligen på han. Rätt beslut att blåsa straff för den förseelsen men fel beslut att inte ge Sillen en frispark i situationen innan. Färila tar ledningen med 1-0.

Andra halvlek tar Vismarå över fullständigt men sätter inte Färilamålvakten på några svårare prov. Vi går ganska snabbt över på en 3-4-3 uppställning när Sonerud kommer in istället för Evan. Färila drar på sig hela 6 varningar i den andra halvleken vilket delvis beskriver hur svårt man har att hänga med i Vismarås våldsamma tempo. Domaren tappar matchen och håller samma nivå som de 22 spelarna på planen, dvs inte så bra. Tack vare att Färilaspelarna ligger kvar en minut efter varje avblåsning och tack vare domarens ideliga konversationer och förklaringar till sina beslut så blir detta den längsta halvleken i mannaminne. Jag skojar inte när jag säger att Myggen gör vårat 1-1 mål i den 100:e minuten. Färilaspelarna blir vansinniga på den stackars domaren, över vad vet jag inte, men arg var dom iaf. För en gång skull en domare som faktiskt lägger till den tid som ska läggas till. Hade man haft en tia på att Myggen skulle göra ett avgörande mål hade man nog blivt ganska rik. Senast han gjorde mål var väl i beachfotbollsturneringen 2008.

Vismarå visar återigen moral och kondition då man vänder ett underläge till en mycket välförtjänt pinne. Vi har en målvakt i backlinjen under i stort sett hela matchen som gör det fantastiskt bra och kan nog blömma målburen framöver. Pata Sundin gör säsongsdebut och kommer in och sprider sitt lugn i en backlinje som gör en bra match. Valla gör en bra insats på sidan då han twittrar som en galning matchen lång.

Färila IP får annars högsta betyg denna dag. Vilken sallad och vilken anläggning, grattis!

Nu väntar kvartsfinal i DM mot Bollnäs på Torsdag. Återstår att se om vi kan ställa 11 man på banan då. Glädjande med ännu en vardagsmatch för då slipper vi ju träna kommande vecka!