Efter 2 sena återbud från Valla och Lärka hade vi trots det en 16 man stark trupp till Iggesund under Söndagen. Vi saknar Höken vid samlingen då han tydligen fortfarande går på Grekisk tid. Efter några samtal dök han trots allt upp. Vi avvaktar med uppvärmning då regnet öste ned. Vi imponerades av Iggesunds uppvärmning medan vi stretchade och undrade om dom verkligen dessutom skulle orka med att spela match i 90 minuter efter den.

Laget:

Håkan

Jensa Nesse Jacobsson Grana

Höken Brolla Myggen Toni

Olof Joey

Avb: Martens, Sonerud, Elsert, Pata, Jonne

Vi gör en bra första och skapar flera bra lägen genom framförallt Joey som ska göra 2 mål i första. Även Olof har ett bra läge som förvaltas utanför. Istället är det mittbacken Nesse som dundrar in 1-0 på en halvvolley. Detta efter att planens minsta, eller jag mena kortaste, spelare Toni vinner en nickduell och skarvar fram bollen till Nesse. Troligtvis Tonis sista och första nickduell som han går segrande ur. Vi löper enormt och jobbar bra i det defensiva samtidigt som Iggesunds backlinje står väldigt högt vilket gynnar våra anfallare. 1-0 i paus och vi får en välbehövlig vila.

Andra halvlek rivstartar Iggesund genom ett elegant anfall som slutar med 1-1. Vismarå hinner inte röra bollen från det att avsparken gått till dess att målet faller. Med 30 minuter kvar drar Höken på sig sitt andra gula och Vismarå blir en man kort. Trots det är det Vismarå som skapar farligheterna även om Iggesund äger bollen mest. I den 72:a matchminuten får vi också utdelning då Jacobsson gör sitt 4:e mål för året och toppar därmed den interna skytteligan. Målet påminner om det första då vi vinner en nickduell på hörna och Jacobsson kan därefter nickplacera in 2-1 till Vismarå från långt avstånd.

Bortaspöket är därmed borta och vi genomför matchen bra vad gäller moral och vilja att vinna. Man kan inte annat än imponeras! Vi spelar efter våra resurser vilket innebär kamp istället för skönspel. Vi knappar in i derbytabellen och är nu på samma poäng i den som Enånger och Iggesund, dock har vi en match mer spelad.

Nu väntar seriefinal mot Stugsund på Söndag där vinnaren har ett bra utgångsläge att gå till sommarvila som serieledare. Vi går för 18:e raka hemmasegern såklart! Innan dess siktar vi på att genomföra vår 4:e träning sedan serien startade men som vanligt kan nog ingen av dem som spelade match träna pga krämpor. Men efter 7 dagars vila brukar dom flesta kunna vara med och lira igen. Höken kan förvänta sig ett enskilt samtal med styrelsen där vi går igenom vett och etikett.

Mer om matchen kan ni läsa på Iggesunds eminenta hemsida. http://www.iggesundsik.se/?h=referat&r=1264  och Iggesundstränarens analys på http://www.iggesundsik.se/?h=coach&lista=15