Vismarå åkte med hela 15 spelare ( i blandat skick ) till Viksjöfors som är den längsta resa laget någonsin gjort. Viksjöfors är ett erkänt svårslaget hemmalag och det påvisade bla. 2-2 mot Stugsund samt att man innan matchen mot Vismarå hade en nolla i förlustkolumnen på Viksjöfors IP. Viksjöfors IP påminde en annars om ungdomen då man gick ut på rasten och lirade boll på en oklippt och ojämn gräsyta. Solen sken samtidigt som regnet konstigt nog föll stora delar av matchen.

Laget:

Håkan

Jensa Pata Myggen Jonne

Joey Brolla Höken Lärka

Nordin Martens

Avb: Elsert ( in 46 ), Valla ( in 46 ), Swing ( in 46 ), Sonerud ( in 60 )

Läktaren: Olof med familj

Vismarå får en drömstart redan i den 2:a minuten då Brolla smeker fram en frispark till Joey som kan bomba in 1-0 till dom ljusblå. Sen blev det en ganska komisk match där det handlade om att gräva upp bollen ur det 3 dm höga gräset. Djupledsbollarna stannade som i en bunker och det var i princip omöjligt att få bollen utanför planen pga det höga gräset. Viksjöfors fattade snabbt galoppen och dunkade ner bollar mot hörnflaggorna där bollen tvärdog. Vismarå hade det lite tungt i spelmässigt i första medan Viksjöfors var lite hetare och skapar några chanser men Håkan var stabil i målet och vid pausvilan var ställningen 1-0. Noterbart är att det nykomponerade mittbacksparet med Myggen och Pata gör det strålande bra.

Till andra gör vi 3 byten då Höken, Lärka och Martens kliver av. Elsert är nära att näta 2 gånger om men dessvärre skjuter han utanför. Viksjöfors har ett rungande avslut i stolpen och ett par fina lägen ytterligare som går utanför. Istället är det inhoppande Sonerud som avgör tillställningen med ett sent mål. Målet kommer i andravågen på en hörna där Sonerud avlossar ett vänsterskott i mål. Sonerud därmed årets 12:e spelare som gör mål. Noterbart är att fjolårets skyttekungar Vallin och Höken endast mäktat med ett mål tillsammans detta år. Känns som vi har ett tronskifte på gång.

Starkt att kunna vinna på erkänt svårspelade Viksjöfors IP med en midsommar i benen. Fler lag lär få problem om man inte börjar klippa gräsmattan i Viksjöfors. Håkan och Joey får dela på kvällens lirarpris i form exklusiv bira av märket Oil Quick. Vi är nu uppe på en tredje plats i Div. 5 med endast en ynka poäng upp till Div.4 platsen. Närmast hemmamatch mot Hällbo på Fredag samt högst prel. ( troligtvis inte ) en träning innan dess.