I knappt ett år stod sig Luddes rekord som Vismarås äldsta spelare genom tiderna för under söndagen slogs rekordet av Anders Risberg med 15 dagar. Det nya rekordet som många suktar efter lyder numera på 42 år och 158 dagar. Det är en härlig insperation för oss ”yngre” när våra 40 plussare fortsätter att gå in och övertyga i Div 5. Det får förhoppningsvis många i laget att inse att vi har många år kvar som fotbollsspelare och att Vismarå kan leva vidare i många år till. Risberg var fenomenal på högerbacken i sin debut innan han klev av 10 minuter in i andra halvlek. Snabbare 42-åring än Risberg finns nog inte.

Laget mot Edsbyn 2:

Håkan

Risberg Nesse Sundin Grana

Höken Brolla Myggen Joey

Olof Sonerud

Avb: Evan ( in 46 ) Martens ( in 46 ) Sillen ( in 46 )

Vi gör som vanligt en dålig första halvlek och vi bjuder på 1-0 till Edsbyn. Vi skapar några vassa lägen genom Höken på högerkanten men lyckas inte göra mål. Det var 3:e gången vi möter Edsbyn i år och det kändes som dom hade ett lite tyngre och bättre lag än tidigare möten. Brolla har dessutom två farliga skott som tar i målramen. Efter underläge i halvtid byter vi ut våra anfallare då dom inte producerat vilket verkar gett dom en tankeställare då dom levererade direkt när dom fick komma in igen under andra halvlek då vi tvingas till ytterligare 3 byten under andra halvlek förutom de tre vi genomförde under paus. Olof och Håkan kommer tidigt in som nya ytterbackar. Olof får på ett tafffligt vänsterskott som tar på ett motståndarben och styrs pefekt förbi Edsbyns målvakt till 1-1 i 65:e. Olof därmed upp i ensam ledning i en jämn intern skytteliga. Myggen haltar av med kvarten kvar och Henke kommer in. Blir resultat direkt efter att Martens levererat ett pefekt inlägg från högerkanten till Sonerud som snyggt kan nicka in 2-1 ledning för Vismarå. Edsbyn trycker på och vi klarar inte av att hålla ledningen då Edsbyn kvitterar till 2-2 i slutminuterna på ett solklart offsidemål förvisso. Men linjedomaren tyckte nog som vi att 2-2 var ett mer rättvist resultat sett över hela matchen.

Vi går nu in i slutspurten av serien då det endast återstår 6 matcher och kampen om platserna 3-6 känns vidöppen. Vi har dessutom en spännande derbytabell som fortfarande lever där Enånger nu toppar, en poäng före Vismarå.