Angeltävling


Klockan var 8.00 på lördagsmorgon, och startskottet gick för årets anglingstävling. Platsen var Skarplyckesjön. Det var 9 anmälda till tävlingen, men vid starten så saknades fotfarande 4 deltagare. De hade nog prioriterat en lite längre sovmorgon denna lördag.
Men som det artade sig dök alla upp till slut, utom Ordföranden som skyllde på sjuk fru (han hade dessutom inte lämnat in sitt bidrag till tips-sm, så det var nog det som analyserades i sista stund)!

Alla dona var utsatta på spelplanen, så det som återstod vid avspark var för deltagarna i varje lag att agna på mörten.
Lagen såg ut som följande:

  • Nesse, Evan och Kommun-David
  • Mygg, Meho och Gäst-Arne
  • Joi, Toni och Skjärvold

Lag Nesse fick efter klunstävling välja bana först, sedan Lag Mygg och sist Lag Joi. Det fanns dessutom 2 bonusdon som alla hade tillgång till, det gällde dock att hålla koll på dem och tjinga vid fällning. Det skulle senare visa sig bli helt avgörande för tävlingen.

Inget av lagen hade agnat på mer än 3 don, då Skjärvold ropar till att flaggan är uppe. Men han tror att det är vinden som fällt den, och lite nonchalant hanterar han linan. Det dröjer dock inte länge förrän han utbrister: ”Det är nog en fisk det här!”
Och mycket riktigt, han drar upp dagens första gädda som väger in på 6,06 kg. Den hade tagit bra, men mörten åker ur gäddans gap (som visar sig ska bli avgörande för hela angeltävlingen).
En nöjd Micke kan presentera följande pjäs:

Gäddan vägde in på 6,06 kg utan mört i munnen!

Han vann priset för första gäddan, en termosmugg!

Sedan följde en lång väntan utan en anda fällning.. Men då kunde vi koncentrera oss på att ätta och dricka gott i stället!

Hamburgare var omtyckt!

Mygg var eldvakt!

Kommun-David spanade på de bortre donen med kikare!

Vi hade som tur var en del tävlingar utanför fisketävlingen, med priser i varje gren.
Golftävlingen vanns av Nesse, som fick ett par varma strumpor.

Ett par sköna kvalitetsstrumpor!

Skjärvold kom sist i golftävlingen, och behövde ett tröstpris! En såg!

Såg!

Joi vann prickskyttetävlingen med frisbee, och fick en snygg mössa!

Joi med mössan!

Lag Nesse, Kommun-David och Evan vann lagtävlingen i frisbee-kastning!
De fick en varsin keps!

Vinnarna i frisbeekastning!

Så efter en längre tids inaktivitet från donen, så hörde vi hur Myggen ropar till! Fällning på ett av de gemensamma donen! Och ödmjuk som han är (eller lat), ger han bort 200-meters löpningen till Meho, som ”snabbt” är på plats. Han gör ett mothugg, och drar sakta upp en gädda. Från base camp ser det ut att vara en lite mindre gädda, men efter kontrollvägning visar det sig att den är tyngre än den som Skjärvold drog upp. Mehos gädda väger in på 6,11 kg. Den hade svalt halva mörten och det gick inte att få ut den ur gapet, varvid den fick vägas med mört!
En mycket stolt och nöjd Meho får presentera det som skulle visa sig bli ”Vinnar-gäddan”!

Vinnar-gäddan


Och igen!

Det var även ett delpris för den som plockade upp andra gäddan, en overall från Forsaträ!

Smurf

Vår käre Herr Ordförande mäktade med ett besök på isen han med, efter att då först tagit en längre sovmorgon. Han tyckte det var passande att ta med sin lille son ut på isen (-5 grader kallt, snöade i sidled och blött på isen), men han blev räddad av att Toni hade gjort ett mycket omtyckt vindskydd av en presenning (samt en stor bit choklad som muta).

Ordförande med son

Men alla hade tydligen inte varit ute i naturen så mycket förr, utan trodde helt enkelt att man kunde ha fina spetsskor när man anglade under de förutsättningar som var.

Blött och kallt, Bjäret?!

Så för att summera denna dag, blev storfavoriten Nesse helt utan fisk! Och Lag Skjärvold trodde länge att de skulle vinna, men fick se sig passeras av Lag Meho med 0,05 kg!

Vinnarlaget Meho och Myggen!
Saknas på bild gör Gäst-Arne!

Så var BK Vismarås första interna angeltävling avgjord! Vi hoppas att vi kan följa upp detta nästa år, med fler deltagare och fler gäddor!