Vismarå sparkade under Söndagen igång sin 3:e säsong på allvar. IFK Bergvik kom på besök och fick åka hem tomhänt. Efter en sedvanlig samling på klubblokalen deklarerades att dem som sålt minst guldfemmor skulle få minst med speltid samt att dem som varit med minst på träningar skulle få mest. Väl på arenan och när lagen tågat ut för avspark visade det sig att Bergvik lämnat reservstället hemma och fick låna Vismarås röda bortaställ.

Laget

Sillen

Jacobsson Brolla Pata Jens(ut45)

Lampert(ut62) Goude(ut45) Valla(ut45) Toni(ut45)

Skjärvold (ut 62 ) Evan (ut46)

avb: Sonis(in62), Elserth(in62), Olof(in46), Höken(in46), Myggen(in46), Östlund(in46), Lärka(in46)

Vi slänger alltså in 2 helt oprövade spelare på mittbacken i Pata och Brolin. Pata har gjort 2 träningar i år varav en i januari och Toni ingen men får trots det förtroendet från start.

Vi börjar matchen bra och Valla gör tidigt 1-0 efter framspelning av Evan. Vi skapar en hel del chanser men är lite svaga i avsluten. Istället får Bergvik utdelning på 2 av 2 försök efter en hörna och ett inkast och har ledningen med 2-1. Men Valla vill mer och gör även 2-2 målet innan paus. Vi gör 5 byten i paus och ytterligare 2 efter kvarten i andra. Det gör att vi startar andra med ett helt nytt mittfält. Finns det fler lagt i Hälsingland som mäktar med så många byten? Vi får tidig utdelning i andra efter en hörna som Skjärvold slår i huvudet på Olof och ställningen blir 3-2. Vi tappar sedan matchen en stund och Bergvik har några distansskott för kvittering som SIllen avvärjer bra. Istället kliver inhoppande SuperSonis in och avgör matchen genom att bredsida in 4-2. I slutet fälls Olof av målvakten och tar naturligtvis själv ansvaret att placera in 5-2 från straffpunkten.

Matchen hade premiärkaraktär, dvs inget skönspel. Vismarå var, sett över 90 min, det bättre laget men Bergvik överraskade ändå positivt. Patrik Hedman som setts en gång sedan Intersport cup var matchens lirare och spelade såväl innerback som innerfält. Brolin gjorde en bra debut som mittback och även övriga i backlinjen ska ha cred. Framåt finns mycket mer att önska trots 5 mål idag.

Ett extra tack till Pettson ( Speaker ) och kioskpersonalen ( Nesse och Joey ).

Om ni undrar över Olofs målfirande så finns pengar att hämta för den som lyckas få stopp på Olof innan han sprungit hem till egen planhalva efter mål. Pengarna fick dock gå vidare till potten efter dagens 2 mål…

P1050383 P1050396 P1050400 P1050408