På onsdagskvällen var det dags för ännu ett toppmöte i femman. BK Vismarå satte sig i bilarna och for till Norrala. Som vanligt var minst tio personer indisponibla p g a skador och som vanligt var det svårt att skramla ihop ett fullt lag bland resterande spelare när det handlade om bortamatch.

Laget:

Sillen
Lärka, Nesse, Sundin, Joi
Kommun-David, Pata Hedman, Brolin, Toni
Olof, Evan

På bänken: Håkan, Lampert dök upp till andra halvlek.

Första halvlek slutade 0-0. Norrala spelade runt mycket men Vismarå orkade styra spelet förhållandevis bra. Chanser fanns åt båda håll men Norrala hade fler och tryckte på bättre än Vismarå.

I halvtidsvilan konstaterades att vi var ganska nöjda med första halvleken. Vi visste dock att andra skulle bli tuff efterson vi, i motsats till hemmamatcherna, inte hade 5 friska lirare att byta in. Halvleken inleddes dock på bästa tänkbara vis, när Olof skarvade fram Lärkas frispark till Evan som hade gått i djupet. Skarven var perfekt, avslutet likaså. Emellertid lyckades Norrala pressa på och kort därefter kvittera. Nesse var en hårsmån från att få en tå på bollen och avvärja situationen men lyckades inte denna gång. Då började eländet.

Brolin fick utgå p g a skada efter en hopspark med en motståndare. Han fick sedan ingå igen när Kommun-David kapades fult och krävde platsen som den enda avbytaren. Den uppmärksamme läsaren har kanske noterat att vi borde haft två avbytare vilket också är alldeles riktigt. Toni, som klev av efter 47 minuter, vägrade emellertid att kliva in igen. De ä omöjligt, ska han tydligen ha sagt. Även Håkan drabbades av en fotskada. Han fullföljde dock tappert hela matchen efter att ha kylt av foten i ljummet vatten.

I takt med skadorna började också Norrala (naturligt nog) att ta över allt mer. 2-1 kom i anslutning till Brolins skada, 3-1 ungefär samtidigt som Kommun-David kapades och 4-1 i hyfsad anslutning till Håkans fotproblem. Joi var bäst i Vismarå. Även Nesse, Sundin, Pata Hedman och Olof gjorde bra ifrån sig.

Norrala var kort sagt yngre och bättre tränade än det decimerade Vismarå som besökte Norrala IP. De nötte ned oss och vann i slutänden ganska komfortabelt med 4-1. Det är dock bäddat för ett intressant returmöte på Glysis konstgräs i höst!

Följande punkter bör Norralas robuste (och duktige) kapten ta tag i:

  • Dålig mottagning innebar att våra trogna följare inte fick sina tweets – åtgärd önskvärd
  • Skjäret, Myggen och Höken fick utstå en svår prövning på bänken p g a knottinvasionen – åtgärd behövlig