Till matchen mot Hög hemma kom vi till spela med en debutant i Pär Johansson , 43 år, och en säsongsdebutant i Vismarås yngsta genom tiderna i Linus Blom, 22 år. Som vanligt när Vismarå spelar match så föll regnet innan avspark. 30 min innan avspark när Skärvold drog upp projektorn och duken i omklädningsrummet för genomgång så saknades fortfarande 2 spelare. Hög hade då redan värmt upp i 30 minuter, inte undra på att orken kom att ta slut för dem sista 20 minuterna av matchen.  20 minuter innan avspark går vi ut för att ta en minimal uppvärmning i regnet.

Laget:

Sillen

Blom Erenbrand Jacobsson Lärka

Höken(ut 60) Hedman Myggen( ut 60 ) Olofsson

Lampert Evan (ut 60)

Avb: Håkan, Johansson( in 60 ), Elsert ( in 60 ), Sundin ( in 60 )

 

Vi börjar matchen tveksamt samtidigt som Hög gör det bra stundtals. Hög får utdelning efter en boll bakom vår baklinje som sedan lyfts in över Sillen till underläge 1-0. Vi höjer oss i slutet av första och har en par möjligheter att kvittera men det blir inga fler mål i första halvlek.

I andra är känslan att vi ska vända matchen men Hög kontrar in både 0-2 och 0-3 innan timmen är spelad. Sen kommer även 0-4 i 67:e och matchen är såklart körd.  Johansson, Sundin och Elsert byts in vid underläge 0-3 och vi får en snabb reducering till 1-4 efter ett såntdär magiskt skot som bara Lampert klarar. Patrik Hedman nickar därefter in en hörna från Johansson till 2-4. Lampert kostar även på sig att bränna en straff, eller snarare gör målvakten i Hög en bra räddning. Samma målis gör även en lysande räddning på en frispark från Jacobsson. Därefter pumpar vi in bollar i straffområdet och radar upp chanser. På en av bollarna in i straffområdet når Elsert högst och nickar ner till Lampert som kan göra sitt andra för dagen till 3-4. Med 2 minuter kvar tråcklar Johansson ner på kortlinjen och kan servera Olofsson till ett öppet mål och 4-4. Bragdvändningen av Vismarå är ett faktum. Även om Hög är ett lag vi skall slå så får vi ändå vara nöjda då 0-4 underläge med 20 minuter kvar ska vara omöjligt att vända. Johansson gjorde ett fantastiskt inhopp och då ska man ha med att han är 43 år och inte spelat boll på 12 år. Han blev därmed även äldst geonom tiderna med 43 år och 109 dagar. Jacobsson spelas som innermitt sista 20 och gör det bra. Linus Bloms säsongsdebut var också mycket stabil och han var kanske planens främste de första 45 minuterna. Patrik Hedman visade även denna gång att han är hälsinglands främste fotbollspelare när det gäller att erövra boll på innermittfältet. Härligt att se att det hårda träningslägret i Dubrovnik gett utdelning då motståndarna ännu en gång inte orkar med oss de sista 20 minuterna. I matchen utdelas 8 varningar och ett rött och det låter ju som en extremt ful och grinig match men faktum är att det var det långt ifrån. Vi har därmed fortfarande aldrig förlorat 2 tävlingsmatcher i rad.

Summerar vi vårsäsongen så kan vi konstatera att vi har en poäng mer än fjolårets vår och parkerar likt i fjol på en 3:e plats efter halva säsongen. Då Alfta har farmaklubbsavtal med Edsbyn borde Alfta inte få ta steget upp i div.4 så om denna tabell skulle stå sig så är Vismarå kvalificerade för Div. 4 spel nästa år om man nu skulle vilja det. Med tanke på antalet skador vi haft i år så får vi ändå vara relativt nöjda med våren även om vi med lite tur kunnat haft 5 poäng mer. Vi har använt 28 spelare under våren vilket är fantastiskt av ett lag som varken har ett andralag eller en sammarbetsklubb. Då har ändå 6-7 spelare valt att sluta eller lämnat oss för andra föreningar detta år. Vi har även hunnit med 4 träningar under seriespelet även om 50% av truppen inte gjort en ända träning sedan April, i bästa fall…. Vi har stora förväntningar på hösten då många spelare väntas åter efter sina skador samtidigt som telefonen går varm från spelare som vill komma och spela boll i BK Vismarå. Nu går vi för 11 raka segrar i höst vilket även kommer att innebära en serieseger.

Vi önskar er alla en underbar sommar!