Nu är redaktionen åter efter semester och vi kan rapportera 4 poäng på de två senaste matcherna mot Bergvik borta och Strömsbruk hemma. I höstens första bortamatch i Torsdags mot Bergvik så startade följande lag:

Sillen

Brolin Nesse Myggen (ut 46) Jens (ut46)

Höken Pata Valla Jacobsson

Evan Skjärvold(ut 46 )

Bänk: Elsert (in 46 ), Risberg (in 46), Meho (in 46), Sonerud (in 60)

Vi började matchen strålande och presterande en mycket hög nivå och kom till avslut ideligen. Det krävdes dock en målvaktstavla innan Pata sätter ett långskott i mål efter 7 minuter. 7 minuter senare fälls Evan innanför straffområdet och förvaltar själv straffen i mål till 2-0. Dessvärre åker vi på en reducering till 2-1 efter 36 spelade minuter. Men när Pata snyggt chippar in 3-1 innan paus så tror man attvi ska greja 3 pinnar med tanke på spelövertaget och resultattavlan. Bergvik kommer dock ut som ett bättre lag i andra samtidigt som vi har svårt att fästa bollen på offensiv planhalva. Bergvik får välförtjänt in både 2-3 och 3-3 innan Vismarå rycker upp sig sista 10 minuterna men lyckas inte skapa de riktigt heta chanserna utan får vända hem med endast en pinne. Skjärvold såg riktigt pigg ut under de första 45 minuterna han fanns på planen och kan bli en tillgång i höst då han missat mycket under våren. Pata Hedman var bäst på planen.

Under Söndagen fick vi åter beträda Glysisvallens gräs då Strömsbruk kom på besök. Vismarå ställde upp med ett ovanligt starkt lag vilket skulle ge valuta. Vi spelade med en 3-4-3 uppställning som visade sig lyckad.

Laget

Sillen

Nesse-Ehrenbrad-Brolla

Meho(ut 46)-Pata-Myggen-Höken

Olof(ut 46)-Valla(ut70)-Sonis(ut46)

Avb: Risberg ( in 70 ), Elsert ( in 46 ), Evan (in 46), Malm ( in 46 )

Det är spel mot ett mål i första halvlek även om Strömsbruk inleder med att kontra in en 1-0 ledning. Därefter radar vi upp målchanser och leder med 5-1 i paus efter 2 mål av Valla och ett från Sonis, Olof och Pata. Vi borde ha gjort fler mål med Ströms målvakt i kombination med svaga avslut gjorde att vi ”bara” hade 5-1 i paus. I andra gör Lars Malm debut i Vismarå och spelas som ytterfältare. Malm är endast 23 år fyllda och därmed Vismarås näst yngste genom alla tider. Evan gör 2 mål och Vismarås äldsta spelare, Risberg, är nu också Vismarås äldsta målskytt genom tiderna då han gjorde mål direkt när han fick förtroendet som anfallare sista kvarten. Slutresultatet skrivs till 8-1 mot ett alldeles för svagt motstånd. Höken ligger bakom 3 av målen och får priset till matchens bästa spelare. Alla ska dock känna sig nöjda med sin insats. Kan vi fortsätta såhär så blir hösten mycket rolig.

Bilder från Bergvik kommer inom kort här.