Efter en mycket trevlig femkampsfredag med hela 21 gäster i Vintergatan laddade Vismarå om för hemmamatch mot Arbrå under Söndagen. 17 spelare kom till match även om Elsert enslöt med 20 minuter kvar av matchen.

Laget:

Sillen

Brolla Nesse Myggen Jacobsson

Goude(ut46) Hedman Skjäret Höken(ut 46)

Olof(ut55) Nordin(ut15)

avb: Lampert(in15), Evan(in 45), Meho(in46),Sonis (in 75),Elsert(in80), Lärka (in55)

Vi trillade bra boll i första men hade svårt att skapa de riktigt vassa lägena och när vi väl fick chanser var avsluten för svaga. Ett inkast av Höken till Olofsson genererar i en straff efter ett klumpigt agerande av Arbråförsvararen. Olofsson tar inte helt otippat själv hand om straffen och placerar den högt i målvaktens högra kryss. Det är sällan eller snarare aldrig som en Vismaråspelare som själv fixar en straff låter någon annan lägga straffen. Så blev även fallet denna gång. Vi har ett rejält grepp om matchen och får också in 2-0 efter ett fint inlägg av Goude från högerkanten till målkungen Lampert som inte gör något misstag. Lampert som för övrigt gjorde sin första match för hösten. Nordin tvingades dessvärre utgå tidigt med en muskelskada.

Efter paus fortsätter vi skapa chanser men blir alldeles för långa mellan lagdelarna vilket gör att Arbrå får in en reducering till 2-1. Blev onödigt spännande efter fortsatt många brända målchanser från Vismarå även om Arbrå inte skapade några riktiga målchanser. Med fem minuter kvar kan Skjärvold döda matchen till 3-1 efter en bra aktion av Jacobsson på vänsterkanten.

Backlinjen var vår bästa lagdel under hela matchen. Pär Brolin var den av de 4 i backlinjen som fick priset till matchens lirare. Vi gör ingen jättematch men skönt att vinna fast anfallsspelet inte fungerar. Det finns mycket mer att hämta och förhoppningsvis lossnar det på torsdag mot Näsviken då bortaspöket måste jagas bort. Glädjande passerade vi Hällbo i tabellen vilket innebär att vi nu har en plats i Div.4 nästa år.

Femkampen då? Jo där blev det en hårfin seger för Sonerud tätt följd av fjolårsmästaren Nordin och Nesse på 3:e plats. Joi blev 21:a eller snarare sist…