Vi fick en fin start på försäsongen då vi knöt till oss 5 nya meriterande spelare i Skjärvold, Lampert, Hedman, Goude och Ehrenbrand. Samtliga hade spelat på div. 2 nivå och några även högre än så. Först ut var Glysis cup eller Intersport cup som den egentligen heter och som för första gången spelades i nya camp Igge Arena. Cupen blev en succé för såväl arrangör som för Vismarå. Vi skickade hem såväl Ljusdal ( vinst 4-1 ) som Forsa ( 3-3 ) ur gruppspelet och i nästa gruppspel gick vi även vidare efter segrar mot Näsviken (5-1) och Nordanstig(3-2). I kvartsfinalen slog vi Strand med 2-1. I semifinalen vägde vi lite väl tungt mot HuFF även om vi tog ledningen. En semifinalplats var ändå beundransvärt.

Vi ställde upp i DM men fick ge oss i första matchen efter förlust med 1-2 mot Ljusdal som slutade 2:a i div.4. Efter det drog vi till Dubrovnik på träningsläger vilket var en fantastisk upplevelse och vi fick även chans att mäta våra krafter mot Kroatiskt motstånd. Vi lyckades vända ett 3-1 underläge till vinst med 4-3.

I seriespelet lyckades vi helt okej även om det fanns några plumpar. Vi tog 7 poäng mer än fjolåret vilket ledde till en 3:e plats och avancemang till div 4. Vi gjorde även 23 mål mer än föregående år men släppte också in 3 bollar mer än 2012. Bästa matcherna gjorde vi nog i de båda mötena med Hällbo, sen upphämtningen från 0-4 till 4-4 mot Hög i de sista 20 minuterna kommer man sent att glömma.

Vi har använt 31 spelare under seriespelet och har i snitt haft 3-4 spelare att tillgå på bänken vilket är det bästa snittet i historien. Vi har tränat lite mindre än vanligt då det inte blivit en ända träning sedan höstsäsongen drog igång. Vi har nu avfärdat 2 säsonger utan en någon titel vilket såklart inte är accepterat i en förening som Vismarå. Faktum är att vi har ställt upp i 7 raka tävlingar utan att ha segrat. Vi ska sätta oss ner och fundera vad detta beror på och givetvis tillsätta åtgärder.

Annars var året 2013 det år då vår maskot Vismar gjorde entré. Våra tillställningar vid sidan av planen slog rekord vid varje tillfälle vad gäller uppslutning så 2013 blev trots allt ganska lyckat ändå.

Nästa år får vi lite mer motiverande matcher då vi förutom Enånger även får möta lokala lag som Forsa och Iggesund samt även Nordanstig kan man räkna in där. Sen har vi iof även några ganska betydelselösa matcher mot lag som Edsbyn och Ljusne. Vi ser också fram emot att ta revansch mot Norrala och Stugsund som är 2 lag vi faktiskt haft lite tufft emot. Vi kommer även få förmånen att besöka, för oss, nya  och fina anläggningar som i tex. Trönö. I dagsläget känns det som Vismarå blir naturliga favoriter i nästa års div. 4 om man nu väljer att ställa upp, men mycket kan såklart hända på vägen dit.