P1060843

Efter 13 säsonger i ABK och Hudiksvalls FF lägger Erik Ecka Hellström skorna på hyllan och fortsätter med korpfotboll i BK Vismarå. Sju av säsongerna har han spelat i div 2 och övriga i div.3. Ecka blir en värdig ersättare till Höken som flyttat till Stockholm. Likt Höken är Ecka en spelare som ofta är tillgänglig men sällan bidrar till poängen på fotbollsplanen. Ecka är till skillnad från Höken en spelare som gärna går in med hela kroppen i duellerna men Ecka får tufft att leva upp till Hökens positiva sidor vid sidan av planen.

Ecka inledde sin karriär i Strands IF men gjorde som 19 åring den kontroversiella flytten till Hudiksvalls ABK. Han är i år en av tre nominerad till utmärkelsen Hälsinglands bästa mittfältare, en nominering han fått vid 4 tillfällen även om han endast vunnit en gång tidigare. 7 DM-guld har han vunnit och div 3 har han vunnit 2 gånger. Ecka kommer få det tufft om han fortsatt vill spela som central mittfältare då han behöver bli bättre än spelare som Vallin, Hedman, Myggen, Brolin och Skjärvold för att nämna några.

Coch Skjärvold säger följande om förvärvet: -I Ecka får vi en spelare som med sina kvalliteter både på och utanför planen kommer att bidra till lagets utveckling. Ecka har en ålder och en utvecklingspotential som passar väl in i klubbens strategiska truppararbete. Han kommer i första hand bidra till att vi blir en gubbe till som kan tänka sig att träna. Han kommer troligen att bli en av fyrans 10 bästa ytterbackar.

Ett Vismaråfan på stan sa följande: – Nästan värt att ödsla bort 2 timmar för att se min första korpmatch någonsin om Ecka ska spela.

En sponsor sa följande om förvärvet: -Självklart dubblar vi våra insatser efter denna nyhet.

Ecka själv har inga kommentarer i dagsläget utan inväntar enligt rutinen styrelsens manus.

Baksidan med detta förvärv är möjligen att Vismarå nu får ett ännu större favoritskap i nästa års div 4. Vi hoppas återkomma inom kort för ytterligare presentationer av nya spelare.

20131115-174559.jpg