P1060841

Andreas Mattsson, 30 år, är fostrad i Hudiksvalls ABK som han har representerat i såväl div 3 som div.2. De 5 senaste säsongerna har han tillhört Forsa IF men gör nu ett kontroversiellt men logiskt byte till seriekollegan BK Vismarå där han återförenas med många tidigare lagkamrater från ABK-tiden samt de nya arbetskamraterna på Kontorscenter.

Mattsson är känd för sitt dåliga psyke på planen då han liksom sjunker ihop vid motgång. Bli inte förvånad om han lämnar arenan mitt i en match eller helt enkelt sparkar ner en motståndare i frustration. Som tur är kommer han till en klubb som är förskonad från motgångar. Mattsson håller sig alltid borta från närkamper och föredrar en mer elegant spelstil. Spelförståelsen och hans kreativa krafter samt hans bollsäkerhet kommer hjälpa Vismarå i kampen om seriesegern. Han har producerat 29 mål i Forsatröjan under sina 5 säsonger även om det endast blev ynka 2 under 2013. Mattsson är en av väldigt få i Vismaråtruppen med div. 4 rutin vilket kommer underlätta lagets förmåga att hitta till de nya bortaarenorna. Det är förvisso ingen ny Toni vi får men potentialen finns där och med rätt coachning kan Mattsson mycket väl blomma ut till en värdig ersättare för Toni om några år.

Coach Skjärvold säger följande: – Truppen börjar ta form och killarna är mer motiverade än någonsin och tränar som aldrig förr. Jag är glad att styrelsen gett mig ett spelarmaterial att förfoga över som gör att vi bör vinna div 4 nästa år. Om inte, så skall all skuld läggas på mig. I Mattsson får vi en ny dimmension i vårat anfallsspel som vi tidigare saknat. Jag tror dessutom att han kommer att utvecklas enormt under min ledning. Vi skulle kanske behöva bredda truppen med ytterligare ett par namn med tanke på skadebenägenheten i truppen, inte omöjligt att så också blir fallet.