Redaktionen möter Anders ”Myggen” Larsson för en intervju strax efter att han har avslutat arbetsdagen med en intensiv lektion hos klass 5 på Västraskolan i Hudiksvall. Han har bråttom för att hinna utnyttja den sista ljusa timmen på dygnet till att fiska men tar sig ändå tid för en exklusiv intervju till BK Vismarås hemsida. Sån är han Myggen, ställer alltid upp och bjuder på sig själv.

Hur är känslan i kroppen så här dagarna efter första vinsten i BK Vismarås interna vinstliga efter 10 raka förluster? – Det kunde inte ha varit bättre! Jag tror att jag har startat en vinnande trend nu. De som vill avancera i den interna vinstligan bör försöka hamna i mitt lag framöver.

Hur kunde det gå så illa innan? – Medspelarna! Jag är ju van att mina medspelare är lite yngre,  mer vältränade och springer dit man passar. Men nu har jag lärt mig att jag måste passa på kropp och springa mer själv.

Men att vinna kanske inte är viktigt för dig? – Det viktigaste är inte att vinna, utan att göra det snyggt! På stan pratas det fortfarande om att jag inte gör några mål, men när jag gör ett är det snyggt. Bara det är ju en anledning till att gå och kolla på Bk Vismarås matcher det här året.

Vad beror det på att du varit med och ramlat ur 3:an 4 ggr med strand? – Vad beror det på att jag har varit med lika många gånger och gått upp?

Myggen börjar se lite förnärmad ut så jag byter snabbt samtalsämne samtidigt som jag själv börjar se kopplingar mellan viljan att vinna hos Myggen och strands alla degraderingar.

Är du hatad i strand nu efter att du har övergett dom? – Hade det funnits ett tak på Glysis hade nog nr 3 varit upphissad där nu. Men som svar på din fråga, nej. Inte efter att ha ställt upp i alla väder i 27 år.

Vad var det som fick dig att ändå fortsätta i BK Vismarå? – Kroppen håller inte längre för att träna 3-4 gånger i veckan + match. Det är inte roligt att ha konstant ont i kroppen från januari till november. Fotboll är dock något bland det roligaste man kan hålla på med, då passar det perfekt att spela med BK Vismarå.

Stämmer det som det sägs i spelarpresentationen och som skrivits i HT-reportage, att du egentligen inte är bra på någonting som fotbollsspelare? Eller vad är du egentligen bra på? – Jag är inte bäst eller sämst på något, det kan nog stämma. Det är väl därför man har varit en hyffsad div4-div3spelare i alla år. Däremot har några i laget (Joey och ordförande )  fått erfara att jag är en grym FIFA 11 spelare på Xbox. Det börjar bli svårt att hålla räkningen på alla mina turneringsvinster nu. Men fortsätt träna pojkar, en dag kommer någon av er att få smaka på segerns sötma.

Stämmer det att du aldrig förr fått en förfrågan om att spela för en annan klubb? – Ja, de flesta har väl läst HT. Hur många vill ha en spelare som inte är bra nåt?

Myggen ser lite sorgsen ut och jag funderar på att påminna han om årets spelarpris i Hudik Beach 2007 men han skiner istället snabbt upp när jag ställer en fråga om framtiden.

Kan du se dig själv spela fotboll om 5 år, du är då lika gammal som dina lagkamrater Settlin och Linck är idag men ändå 3 år yngre än Forslunds nuvarande ålder? – Ja, det tror jag. Jag har fått en liten nytändning nu, i och med BK Vismarå.

Du ställer inte upp för laget i Glysis Cup, hur kommer det sig? – Jag har inte spelat en match inomhus sen -98, då jag opererade korsbandet i ett knä. Osnabb och oteknisk är väl inte heller egenskaper man förknippar med inomhusfotboll.

Man ska väl ställa HT:s obligatoriska fråga också, hur går det med fisket? (red anm. Myggen har varit med i 2  reportage i HT-sporten det senaste året där han nästan bara pratat fiske ) En anledning till att jag valde att spela med BK Vismarå var att få mer tid för fisket, så det ser onekligen ljust ut nu.

Jag tackar för intervjun och vi tar varandra i handen. Myggen tar sitt pimpelspö och beger sig  i rask takt vidare mot Lillfjärdens isbelaggda vatten för att denna snöiga mörka kväll få pimpla till den lilla strimma ljus som avges från strålkastarna på Sparbanken Arena. Han tänker nog på hur hans nya ljusblåa Vismaråtröja skall framhävas i ljuset från dom strålkastarna den kommande säsongen…