Vismarå har aldrig någonsin misslyckats med att avancera från gruppspelet för att nå kvartsfinal i Intersport cup på 3 försök. Samtidigt har klubben aldrig gått hela vägen till finalen. Det är dags att bli bäst när det gäller nu!

Sedan förra året spelas cupen i Camp Igge Arena istället för Glysisvallens ishall som tidigare år.

Match 1: Fredag kl 19:30

För tredje året i rad ställs vi mot Näsvikens IK i Intersport cup. Vi har vunnit komfortabelt vid de senaste två mötena och vi får hoppas att traditionen håller i sig. För första gången i cupens historia kommer Vismarå ha en bonusstraff emot sig. Blir intressant att beskåda hur våra taffliga målvakter löser det. Endast premiärnerver och dålig coachning ska kunna sabba 3 poäng.

2012 Vismarå – Näsviken 5-1 ( Olof 2, Joi, Evan, Brolla )

2013 Vismarå – Näsviken 5-1 ( Vallin 2, Lampert 2, Tony )

Match 2: Fredag kl 22:00

Här får vi chans till revansch mot HuFF för storförlusten med 5-1 i semifinalen förra året. Vi är såklart rejäla underdogs och måste garanterat sätta våra 2 bonusstraffar för att ha någon som helst chans. Kan vi få ner tempot och hålla spelarbussen framför eget mål intakt så kan kanske allt hända. Blir kul att se Ecka debutera mot sina forna lagkamrater och mot den klubb där han har legendstatus. Hur kommer Ecka att fira när han gör mål? Och hur kommer Huffspelaren från 2012, coach Skjärvold, att agera? Det sannolika är att han kommer vilja visa att han fortfarande duger att bli inringd till HuFFs träningar likt Ecka. Ecka som tränat med HuFF senaste tiden är väl påläst vad gäller styrkor och svagheter hos HuFF vilket borde fälla avgörandet till slut.

Match 3: Fredag 01:30

Sist möter vi Delsbo IF när alla vänner gått hem och här kommer det garanterat krävas poäng för avancemang. Här får vi möjlighet till revansch för förlusten i samma cup från debutåret 2011 då vi förlorade kvartfinalen med 3-4 efter att Nordin klantigt nog missat en av våra bonusstraffar. Joi gjorde då 2 mål och Jacobsson målade även han under ordinarie tid.

Vi har som vanligt en bred trupp vilket brukar behövas. I snitt brukar 5 spelare som deltar i gruppspelet inte vara tillgänglig till slutspelet. Ett rimligt krav är väl en kvartsfinalplats men det vore ju kul att gå hela vägen för en gång skull. Än så länge är dock ingen av de topp 4 i marathonskytteligan för cupen anmälda till spel vilket såklart är oroväckande.

 

Marathonskytteliga Intersport cup

10 mål Magnus Lampert

8 mål Martin Olofsson

6 mål Johan Eriksson, Mikael Nordin

4 mål Pär Brolin

 

Truppen just nu: Håkan, Sillen, Myggen, Jacobsson, Brolla, Ecka, Pata, Skjärvold, Mattsson, Meho, Lärka, Sonis, Evan, Jens, Östlund