Det blir en rekordtidig start på tävlingssäsongen för BK Vismarå då man redan fredag den 7 Mars kliver ut på Norralas konstgräs för match mot Söderala i DM:s 16-del. Noterbart är att tex. allsvenska AIK har sin tävlingsdebut i år 3 veckor senare än Vismarå. Vad är grejen med att spela fotboll redan under sportlovsveckan kan man undra…

Hur som helst var vi pga bl.a upplägget skeptiska till att delta i DM i år. Vi hade egentligen ett styrelsebeslut på att inte anmäla oss men det finns förgreningar i föreningen med större makt än styrelsen. Tidigare år har vi fått idel hemmamatcher i DM med alla kostnader som det innebär. Nu har vi istället idel bortamatcher. En lustig finess med årets DM är att om vi åter igen, likt 2012, skulle skrälla till med en kvartsfinalplats så får vi spela ett hett Hudikderby mot div. 3 laget Strand i BOLLNÄS…….. Bollnäsborna lär ju vallfärda till ett sådant derby…. Men resan till kvarten är lång tyvärr. Först skall Söderala besegras vilket kan bli nog så svårt. Skulle det gå vägen så väntar åttondelsfinal i Bollnäs två veckor senare mot just Bollnäs. Fördelen med nuvarande DM-upplägg är att när vi vunnit cupen i år så går vi direkt in i höstens Svenska cupen. Det ska bli riktigt skoj! Om ett år är det troligen Vismarå som inväntar besök från Allsvenskt motstånd.

Söderala degraderades från div. 6 förra året vilket kanske skvallrar om en viss inkompetens i klubben. Men även Vismarå besitter ju spelare med inkompetens och det finns vissa tvivel gällande form då laget tränat mindre än någonsin och dessutom var katastrofdåliga stundtals i den där cupen i Iggesundshallen. Förhoppningsvis har spelarena nött på i sina hemmagym för det kan bli en obehaglig chock för kroppen på Fredag med 90 minuters match på fullstor plan.

Läget i tuppen är annars okej. Dock går Joi fortfarande i rehab men börjar se ljuset i tunneln. Meho låter meddela att han börjar arbeta i Stockholm inom kort som lärare på polishögskolan men kommer att veckopendla och blir förhoppningsvis tillgänglig på helgerna. Goude ser friskare och piggare ut än förra året medan Myggen ser oroväckande mycket sämre ut. Skjärvold orkar vi knappt nämna, vi meddelar er bara om han skulle vara frisk och hel i fortsättningen. Ecka springer mest runt som en galning på träningarna och är sur för att det inte är samma tempo som hos HuFF, vi hade väl hoppats på lite mer funktionellt fotbollstekniskt kunnande från Ecka men det kanske kommer när han förlikat sig med insikten att han numera är en korpspelare. Vallin såg spännande ut vid årsskiftet men börjar falla tillbaka igen. Peter Bergström och Andreas Mattsson har gått från bra till usel närvaro på träning vilket naturligtvis kommer få stora effekter på deras form. Och om form nu kan mätas i träningsmängd så borde Pata och Nesse sakna allt vad form heter. Vi har iaf haft några nya i Daniel Höök och Dani i träning som kan komma att bli en tillgång för laget. Sen har vi väl 5-6 spelare som vi inte hört ett ljud ifrån men som säkerligen tinar upp i slutet av April. Ända killarna man egentligen kan lita på är väl Evan, Östlund, Lärka och Jensa samt våra målvakter. Dom är alltid tillgänglig och blir varken sämre eller bättre av det. Med denna statusuppdatering på truppen så kan man kanske inte säga att läget är så bra i truppen men det är iaf inte sämre än vanligt….

Vi ses i Norrala, om vi nu inte lyckas med konststycket att sända matchen live via hemsidan.

 

Truppen: Håkan, Sillen, Nesse, Myggen, Jacobsson, Jensa, Evan, Östlund, Meho, Goude, Ecka, Lärka, Olofsson, Mattsson
Eventuellt: Brolla, Dani, Pata, Valla, Bergström

 

Vismarås DM historia:

2013: 16-del Vismarå – Ljusdal 1-2 ( David Östlund )

2012: 16-del Vismarå – Tröna 3-2 ( Joi (straff), Olofsson, Vallin )

8-del Vismarå – Edsbyn 2-0 ( Olofsson, Brolin )

Kvart Bollnäs – Bollnäs 5-0