Vi ringer upp en rykande färsk nybliven pappa för att gratulera till en dotter och passar samtidigt på att ställa några snabba frågor till BK Vismarås Hemsida. Per Brolin heter han, lagets försvarsankare!

Du utsågs till Delsbos bästa spelare under fjolåret i div 4, varför varva ner i div 7 med BK Vismarå då?

-Hm, dels resorna till Delsbo som sliter lite + nybliven husägare o pappa som kräver sin tid. Dessutom är Vismarå ett skönt gäng individer att kicka boll med. Också tror jag div 7 snart är ett minne blott för BKV, finns nog många år kvar i
benen ….

Hur seriös kommer du då att vara, kommer man att få se dig i några matcher i Vismarå eller är det bara PR-jippo?

-Jag har alltid levt på min inställning på planen, och inställningen är att vara med i minst 20 fighter i år.

Du är nybliven pappa, många fans är oroliga för att detta kan påverka ditt deltagande i Gysis Cup?

-Om alla i familjen mår bra är jag med till 100% i Glysis Cup….

Du måste vara en av dom i laget som har mest rutin av Glysis Cup, vad tror du om ditt lags chanser?

-Jag tror vi kan nå långt i slutspelet , om vi spelar smart, dvs springer lite, sätter våra straffar och inte får så många skador som det finns viss risk för med tanke på vår ringa träningsdos.

Det spekuleras i att du är aktuell för bonusstraffar, vad kan vi i såfall förvänta oss att se?

– En högerfot och mål!

Du var given mittback i Hälsingelaget i din ungdom men lär fortfarande ha rekordet på snabbaste utbytta spelare genom tiderna som ej berodde på skada. Har du någon bra förklaring till R.Rahms byte och vad var det som gick snett ?

– Hm, måste varit mot Stockholm har ja för mig….låg under med 3-0 efter 30 min och utbytt som mittback. Kanske individuellt sämsta matchen nånsin, en misslyckad offsidefälla + en misslyckad hemåtnick om ja minns rätt. Så bytet var nog befogat av vår demontränare. Skyller på felaktigt skoval…

Redaktionen vill tillägga att Per lär ha tampats med en anfallare vid namn Alexander Östlund i Stockholmslaget de få minuterna han fick vara med. Ni förstår nog vem som vann den kampen. Ryktet säger också att tränaren uppmanade hans ersättare att värma upp redan efter 10 minuter av machen..