Det råder fotbollsfeber i Hudiksvall. Det handlar inte om Huff eller Strand, utan orsaken till fotbollsfebern stavas BK Vismarå. Anledningen? Vismarå gick segrande ur kvällens drabbning mot Forsa och tog därigenom ett stort kliv uppåt i tabellen. Tittar man på de två senaste matcherna är det till och med så att Vismarå är seriens näst bästa lag, endast slagna av Bollnäs som har en bättre målskillnad. Håller vi i detta under höstsäsongen har vi fortfarande chansen att avancera till division 3. Bli därför inte förvånade om BK Vismarå står som serietvåa när säsongen avslutas den 4 oktober. Sannolikt hinner vi inte ikapp Bollnäs, även om vi kommer att närma oss ordentligt. Vi kan alltså konstatera att BK Vismarå äntligen har hittat rätt i division 4. Vidare börjar även träningslägret i Malaga att ge önskad effekt. Vismarå tillhör för närvarande ett av hälsingeallsvenskans topplag efter en gedigen insats hemma mot Forsa, ett Forsa som ställde upp med flera Huff-spelare i startelvan. Att sedan BK Vismarå har en egen maskot och livesänder sina matcher minskar knappast fotbollsfebern.

Det enda hotet mot en succéartad höstsäsong är om någon klubb skulle lyckas värva någon av våra mer framträdande lirare. Enligt obekräftade källor har flera klubbar redan varit i kontakt med bland andra, Ecka, Bergström och Pata Hedman. Det är svårt att klandra klubbarna för att de försöker. Troligen kommer de dock inte att nå någon framgång i dessa företag, då sammanhållningen i gruppen är ovanligt god och det ryktas redan om legendariska fester sommaren2014. 

Nu till kvällens match.

Laget:
Sillen
Jacobsson, Nesse, Pata Hedman, Aso
KD, Ecka, Vallin, Mattsson
Bergström, Olofsson

På bänken: Elsert, Meho, Supersonis, Joi, Jensa

Matchen börjar bra för Vismarås del. Efter tre minuter slår Mattsson en fin djupledsboll som Olof säkert kan placera in. Därefter böljar spelet lite fram och tillbaka men i den 20:e minuten kan Forsa kvittera efter att ha tilldömts straff efter en tilltrasslad situation där både Jacobsson och KD var inblandade. Kort därpå lyckas Pelle Lööf vända bort en av våra backar och panga in 2-1 till Forsa.

Vismarå deppar dock inte ihop utan maler på och i den 38 minuten tilldöms Vismarå straff efter en orutinerad brytning från en Forsaback. Pata Hedman sätter den säkert, 2-2.

Andra halvlek böljar även den fram och åter. Inget lag har ett klart övertag men Vismarå fortsätter att slå bollar i djupet till våra snabbspringande forwards,vilket resulterar i flera kvalificerade chanser. Det är emellertid inte någon forward som sätter 3-2 målet, utan det är Mattsson som krutar in målet efter att ha blivit serverad en fin boll av Aso. 

Forsa slår mycket långt i slutet av matchen men det är alltid en Vismarå:are som lyckas få en fot eller huvudet på bollen. Istället lyckas Vismarå göra det viktiga 4-2 målet på en omställning i slutet av matchen. En felvänd Elserth suger snyggt in en långboll från backlinjen och lyckas, med stöd av sitt orubbliga självförtroende, slå en bananboll över backlinjen som Bergström skarvar förbi målvakten och sedan säkert kan slå in i målet.

Slutresultatet skrivs till 4-2. Ecka utsågs till matchens tveklöst bästa lirare. Pata Hedman, Olofsson, Mattsson, Bergström och Nesse var också riktigt bra. Joey och Supersonis kommer in med kraft, energi och löpvilja i andra halvlek. Elserth bidrog med finess och kyla. Aso och Jensa var stabila. Ingen får underkänt idag.

En eloge ska även delas ut till dem i laget som alltid ser till att allt kommer på plats inför varje match. Exempelvis gick Joey från korvgrillning till 20 lyckade minuter som forward, Mattsson fixade livesändningen så att ni kunde bevittna hans 3-2 mål, Ecka bär, bakar, fixar och utses sedan till matchens lirare. Olofsson bör också nämnas i dessa sammanhang, klubbens initiativtagare, eldsjäl och sammanhållande kraft. Det finns såklart fler som hjälper till men de ovannämnda bör särskilt uppmärksammas. Tack för er insats för BK Vismarå! 

Fotbollsäventyret och framgångssagan fortsätter den 25 juni när Vismarå åker till Stugsund för att hämta ytteligare tre poäng i vårsäsongens sista match. Om du inte följer med så kan du vara lugn, vi livesänder såklart den matchen också!