Precis som vi misstänkte inför matchen, förlorade vi mot Stugsund på onsdagskvällen. Orsakerna till förlusten kan förklaras av följande:

1. Flera nyckelspelare (ex Ecka, Vallin, Skjäret, Nesse) saknades pga skador, avstängningar och släktfest.

2. Vår enda målvakt skadade sig i 5 min, vilket innebar att Olofsson fick ställa sig i målet – vi tappade således ytterligare två nyckelspelare på en och samma gång.

3. Alldeles för stor plan för ett fotbollslag med en medelålder på 36.

4. Olofsson var rätt kass i målet. Han ska dock ha all heder för att han vågade ställa sig där.

5. Stugsunds spelsätt passade oss illa och de spelade med fart och självförtroende; till skillnad från ett, för dagen, ängsligt och långsamt Vismarå.

6. Vår coach lämnade matchen efter 60 min – säkerligen för att undvika mediedrevet och den något bistra stämningen i omklädningsrummet. Kanske borde resten av oss gjort detsamma?

Slutresultatet skrevs till 11-0 (3-0) och förlusten är den största i BK Vismarås historia. Vismarå fortsätter alltså att blanda och ge i hälsingeallsvenskan, inför matchen var vi serietvåa – sett över de två senast spelade matcherna. Sannolikt är vi inte det längre.

Bergström blev utsedd till matchens lirare eftersom han var minst dålig. Omgångens coach i guldfemman blev Myggen.

Nu är det emellertid uppehåll till den 4 augusti och Vismaråspelarna får tid att läka skador och hitta nytt bränsle inför höstsäsongen. Kanske kan vi även vaska fram ett par förstärkningar under sommaren? Samtal pågår med flera spelare i konkurrerande klubbar.

Den 4 augusti kommer dessutom Daniel Hök att ta ut laget och coacha oss mot seger i bortamatchen mot Ljusne. Han blev nämligen vårens coach i guldfemman på 447 poäng, 14 poäng före Elserth. Missa inte det!

Stort tack till alla hängivna fans och övriga som följt oss under våren! Vi siktar på att även fortsättningsvis, på planen och utanför, tillhandahålla underhållning på högsta nivå. I den ligan spelar vi på en mycket högre nivå än övriga lag i hälsingeallsvenskan.

Vi ses till hösten!