Vismarå har inlett sin resa mot övre halvan av tabellen genom att, på bortaplan, spela oavgjort mot Ljusne AIK – ett Ljusne som låg tvåa i tabellen efter vårsäsongsavslutningen.

Laget:
Skjaervold
Meho, Sundin, Nesse, Brolin, lärka
Ecka, myggen, vallin
Mattson, Olofsson

Bänken: Evan, KD, Håkan och Hök

Daniel Hök fick äran att coacha laget för dagen, eftersom han blev vårens coach i guldfemman. Han valde att ställa upp med en 5-3-2-uppställning mot ett segertippat Ljusne. Han valde även att sätta skjaervold i målet, dels för att vår ordinarie målvakt Håkan har för ont för att stå, dels för att skjäret är för spröd för att spela ute. Det visade sig vara ett genidrag.

Vismarås något defensiva uppställning innebar att Ljusne matchen igenom fick söka sig in via kanterna, något som verkade vara ovant för dem. Ljusne tryckte emellertid på och hade några halvfarliga chanser under matchens första halva, ofta som en konsekvens av inlägg från kanten. Vismarå hade inte någon riktigt het chans i första.

I andra halvlek klev myggen och Meho av till förmån för Evan och KD. Andra halvlek liknade i mångt och mycket första. Ljusne tryckte på och ville ha in ett ledningsmål, Vismarå spelade tight bakåt och försökte med en omställning emellanåt. Efter halva andra började Ljusne bli mer och mer stressade i sitt spel och slog mer och mer långt. De hade även ett par riktigt heta chanser, bl a ett skott i ribban. Ljusnes stressade spel innebar dock att Vismarå i större utsträckning fick chans att ställa om. I matchens slutskede fick vallin loss bollen på mitten och lyckades servera Evan en boll i djupet. Ljusnes målvakt var alltför långt ute och Evan kunde runda målvakten och slå bollen mot mål. För ett par sekunder höll nog hela ljusneborg andan men bollen passerade en decimeter utanför målramen och snuvade Evan på det avgörande målet.

Kort därefter blåstes matchen av och ett förhållandevis rättvist 0-0 kunde antecknas i protokollet.

Skjäret var mycket bra i målet, med ett par helt avgörande räddningar, och utsågs följaktligen till matchens lirare. Andra tongivande spelare i Vismarå var Ecka, Vallin, Brolin och Nesse för att nämna några.

Bli inte förvånad om du framöver hittar Skjäret i mål återigen och Hök som ny coach.

Något som är mindre glädjande är att Ecka sannolikt gjorde sin sista match i Vismarå för säsongen då han återvänder till Huff för resten av säsongen. Såklart ett STORT avbräck för Vismarå men vi har som policy att inte hålla på spelare som behövs i högre divisioner. Vi önskar Ecka och Huff lycka till i division 2 och hoppas att Ecka kommer åter 2015.