Anders Linck, 39 år, är ett okänt ansikte för många i BKV truppen, vem är killen som agerade bastant back under Glysis Cup för BK Vismarå? Redaktionen söker svaret!

Hej Anders! Du har inte spelat fotboll på 20 år(!) men gjorde nu comeback i Glysis Cup, Hur känns det?

Det var verkligen kul att vara med i helgen och vad bra det gick för oss. Det fattar man ju i efterhand. Det var allt stelt i kroppen ett par dagar men inga ihållande men. Har som sagt inte spelat fotboll på 20 år så det känns rätt trögt med teknik och positionsspel. Speciellt när det finns en hel del fotbollskunniga i laget. Men det börjar komma lite på sistone tycker jag.

Du dunkade in ett snyggt långskott i den avgörande gruppspelsmatchen mot Stugsund, berätta?

Inte fel att få vara med i målprotokollet  men så där snygga mål får man nog anse vara mest turligt. Nog tur att man lagt ner en del timmar i skidspåret så att konditionen är ok när man inte är någon bolltrollare direkt. 

Vad gör en smålänning i Hudiksvall?

Jag är ju smålänning men faktiskt född i Söderhamn så det är ju lite som att komma hem när vi flytta till Hudik. Har dock flyttat runt mycket i Sverige så jag är ju inte direkt rotad nånstans men Hudiksvall verkar mycket lovande med mycket trevligt folk. Anledningen till att vi flytta hit var att komma från storstan (Stockholm)  och få uppleva riktiga vintrar.  

Varför BK Vismarå?

En stor del av nöjet är ju att få träffa trevliga nya typer när man är ny i stan. Känns som det ultimata sättet att lära känna folk. Det är ju heller inte direkt lekstuga på träningarna, det finns ju en del vinnarskallar i det här gänget och det såg man ju också på tändningen i glysis cup.

Jag har haft förmånen att se dig hantera en klassisk gitarr, något Vismaråfansen kan förvänta sig att få se och hur har du kunnat bli så skicklig?

Har ju också spelat sen10-års ålder och har lagt ner löjligt många timmar i övningsrummet. För närvarande så undervisar jag mest och spelar när det dyker upp nåt. Vi får väl sätta ihop ett Vismaråband nån fest framöver!

Hur ser vasaloppsformen ut och hur lyder reckordet?

Blir inte nått vasalopp i år. Har inte orkat träna så mycket. istället ser jag fram emot en trevlig säsong med BK Vismarå! Men förhoppningsvis så är det inte för sent att slå personbästa på 5.06.

Inget verkar vara för sent för Anders Linck! Kan man göra comeback efter 20 års uppehåll och omedelbart vara med och bidra till en kvartsfinalplats i Glysis Cup och på vägen dit ge respass till 3 div.4 lag så lär också Vasaloppsreckordet ryka inom de närmsta 20 åren…..