På onsdagskvällen åkte Vismarå till Brovallen för en svår bortamatch mot Enånger. Två lag i behov av poäng.

Laget:
Skjäret
Brolin, Nesse, Jacobs
Mattson, myggen, Hedman, Aso
Vallin
Olof, Evan

Bänken: KD, Sonerud, elsert, pata Sundin och Johannes (ny målvakt i Vismarå)

Det tar några minuter innan Vismarå hittar rätt i positionerna men när det väl sker så låter Enånger oss hålla i bollen, så länge den spelas runt i backlinjen. Vismarå spelar sig fram till ett par fina chanser under första delen av första halvlek men Enånger lyckas också komma till några hyfsade avslut, ofta efter en lång boll från backlinjen. Enångers fasta situationer blir farliga vid ett par tillfällen.

Första halvlek slutar 0-0 i en hittills ganska tillknäppt tillställning. Vismarå är dock något bättre än enånger i första.

I början av andra halvlek spelas en boll i djupled som Olof tar emot och sedan petar vidare. Han fälls emellertid orutinerat av en enångersback och domaren blåser straff. Skjäret (nu anfallare) förvaltar säkert straffen, även om målvakten touchar bollen innan den går in.

En stund senare åker Olof återigen ned i backen, denna gång av en betydligt mer rutinerad back. Frisparken slås av skjäret och Vallin springer rätt och kan knoppa in ett förhållandevis välförtjänt 2-0.

Efter 2-0 målet faller Vismarå oplanerat neråt i banan och Enånger tillåts öka pressen. De flesta långbollar nickar Nesse med flera enkelt undan men emellanåt lyckas Enånger skapa en och annan farlighet. Det är vid en sådan farlighet som KD (både övertänd och orutinerad) lyckas toucha en enångersspelare som faller vackert. Ny straff. 2-1.

Enånger fortsätter pressa på och är riktigt nära att kvittera i slutet av matchen men bollen rullar utanför Johannes vänstra stolpe.

Vismarå lyckas hålla undan och visar återigen hög moral när man lyckas bevaka ledningen för andra matchen i följd.

Vallin utsågs till matchens lirare för sitt viktiga mål, sina välavvägda djupledsbollar samt sina resoluta brytningar på mittfältet. Skjäret var bra, likaså Nesse, Aso och Brolin.

Per Brolin blev för övrigt omgångens coach i guldfemman.

Kul att se Johannes Eriksson göra sitt första framträdande i ljusblått. Han får klart godkänt och kan mycket väl bli en viktig kugge i vårt lagbygge.

Vismarå har lyckats skrapa ihop 13 poäng på de sju senaste matcherna, ett facit som för oss uppåt i tabellen och får anses vara klart godkänt. Att jämföra med de sju matcherna dessförinnan då vi endast skrapade ihop 4 poäng.

BK Vismarå verkar inte bara ha hittat rätt i division 4, utan det håller på att utveckla sig till rena segertåget. Åk med du också, när vi på lördag tar emot ett förlustfritt Bollnäs. En tuff prövning där vi behöver ert stöd!