Han har fått snålt med speltid så här långt i division 4, så även idag, men ikväll gjorde han sitt livs match i bortamötet mot Ljusdal.

Jag pratar såklart om KD som byttes in i 37 min i kvällens match vid ställningen 0-0. Det tog bara 8 minuter för honom att presentera sig. Efter ett inlägg och ett misslyckat ingripande av målvakten var KD där och pangade in säsongens kanske snyggaste mål.

Kort efter paus lyckades Ljusdal peta in två mål efter svaga ingripanden i Vismarå, undantaget KD som kämpade och slet förtjänstfullt matchen igenom. Hans slit skulle också ge ytterligare ett läge. Men efter att lärka misslyckats fullständigt med inlägget hade KD ingen möjlighet att få bollen på mål.

Spelare på spelare gick sedan sönder i Vismarå och det blev tungt för vår nya mittfältsgeneral att hålla ihop laget. På slutet rann det iväg till 5-1 innan domaren blåste av matchen men KD varvade kvalificerade brytningar och smarta löpningar med finkänsliga passningar i sid- och djupled under hela återstoden av matchen. Eftersom KD även tar stort ansvar på sidan av planen kunde han inte som ansvarig för guldfemman utse sig själv till matchens lirare, även om han var tveklöst bäst på planen. Hans stora ödmjukhet spelar nog in här. Istället fick matchens näst bästa spelare, Bergström, priset som matchens lirare.

Oscar Bikoff blev omgångens coach i guldfemman. Smart av dig Oscar att ha KD som kapten i guldfemman! Det kommer sannolikt att ta dig långt.