För första gången i klubbens historia genomförde vi under Söndagen en kvalmatch, detta för att behålla vår div-4 status och vi ställdes mot tabellfyran Ilsbo från div-5. Vi hade skrapat ihop ett stort gäng på hela 18 spelare vilket är ganska ovanligt.

Vi inledde krampaktigt offensivt och blev allt för stillastående och felvända och med långsam bolltransport. Första halvlek är relativt jämn även om vi är bollförande. Mattsson är närmast mål i Vismarå med ett stolpskott. Med 10 sekunder kvar av första halvlek slår Ilsbo en hörna där det blir mål. Vi byter in Myggen och Lampert i paus och vi blir bättre i andra och tar över matchen iaf i de inledande 20 minuterna av andra. På en frispark av Mattsson kan Nesse styra in 1-0 och på inlägg från Pata kan Vallin nicka in 2-1 vilket blir slutresultatet. Bra försvarsinsats av Vismarå men offensiven finns det att slipa på till returen nästa Söndag i Ilsbo kl 14:00. Vi har lägen att trycka in trean men Ilsbo har också en ribbsträff vid ställningen 2-1 så vi får vara nöjda med att kunna fixa kontraktet med ett kryss på bortaplan härnäst. Till dess hoppas vi får tillbaka skyttekungen Bergström som tyvärr saknades denna match.

 

Laget

Håkan

Brolla Nesse Ehrenbrand Aso

Goude ( Lampert in 46 ) Pata Vallin Mattsson ( Jacobsson in 65 )

Olofsson ( Myggen in 46 ) Skjärvold ( Sonerud in 75 )

avb: Johannes, Lärka, Dani, Myggen, Sonnerud, Jacobsson, Lampert

 

Stort tack till Vismar som var på plats till ungarnas förtjusning och tack till Johan och Meho i kiosken och tack till Toni som filmade matchen. Se målen här: https://vismara-tv.solidtango.com/video/vismara-ilsbo-highlights