BK Vismarå lyckades tillslut få fram hela 16 spelare för match mot Ljusdal trots 2 sena avhopp. Vinden ven på Sparbankens Arena när BKV joggade ut för uppvärmning med lånade bollar. Medelåldern för dagen var 34 och gubbarna hade i snitt 7- 8 träningar i kroppen och var för första gången aktiva utomhus. 

Laget:

                            Sillen

Lasse G – Jacobsson – Nesse – Cille

Höken – Brolla – Myggen – Joey

           Valla  – Olof

Avb: Evan, Martens, Settlin, Jeppo, Meho

BKV började matchen bra och satte tryck på Ljusdal men skapade bara halvchanser fram till den 23:e minuten då Valla får ett friläge vid en snabb  spelvändning. Dessvärre landar avslutet strax utanför. Lite senare leverar Cille ett frisparksinlägg som Nesse når högst på och bollen landar framför Olof som utan problem kan trycka in det första målet för BKV med ett västerskott i krysset. Efter 25-30 minuter börjar coachen för dagen, Sonerud, att lufta bänken och in kommer Meho, Martens, Evan och Settlin. Den som lyckas bäst av dessa målmässigt är Evan som förvaltar en längre boll från Myggen utmärkt då han rycker sig loss och skär in framför mål och sätter bollen elegant innanför den bortre stolpen. Strax därefter pausvila utan att Sillen ännu inte behövt få ett ända skott mot sig, och det kanske vi ska vara glada för. 

Andra halvlek något sämre från BKV och Ljusdal får lite mera boll men BKV är det fysiskt överlägsna laget. Ljusdal gör ett drömmål från 37 meter som dalar in över Sillen till 1-2. Vismarå ökar därefter omgående på sin ledning genom ett anfall från högerkanten där jag tror Meho ( låter konstigt ) spelar en boll snett innåt bakåt till Jeppo som hoppat in 3 minuter tidigare. Jeppo gör inget misstag och slutresultatet kan skrivas till 3-1. Ljusdal får totalt 2 skott på mål och Sillen gör en räddning.

Analys:

– Vi möter ett reservbetonat Ljusdal som inte var särskilt bra denna dag. Men kanske är lagen i 6an inte bättre än såhär.

– Fyrbackslinjen var MAGISK! Hade jag Vismaråtårtor att dela ut skulle ni fått samtliga.

–  Brolin spelade på alla platser men hade sin utgångspunkt som innermitt. Ryktas om att han fusktränar med Delsbo på veckorna vilket förklarar flåset.

– Inte en ända bristning!

– Myggen åkte på en armbåge på näsan så blodvite uppstod och Brolla fick en knytnäve i nacken. Det är frusterande att möta rutinerade äldre herrar.

– Men jösses vad det blåste

– Domaren var ganska osynlig vilket brukar betyda ett gott betyg, kan möjligen anmärka på visseltekniken.