Så tolkar du BK Vismarås hemsida!
Texterna på denna hemsida är inte avsedda att vara raljanta över motståndare, funktionärer, åskådare eller för den delen medspelare, utan kan som sämst beskyllas för att vara, utan att göra någon sorts pretentiöst självmål, roliga, eller i vart falla plumpa försök därtill. Skulle texten väcka anstöt, eller att någon tar illa upp får det betraktas som bonus. Texterna ska läsas med glimten i ögat, personer med avsaknad av detta göra sig inte besväret att läsa. Sanningen ligger alltid i betraktarens öga, har ni en egen version av sanningen, skriv gärna själva! / Redaktionen

BKV logotype

Klubben bildades den 5:e september 2010 av ett gäng vänner, som har ambitionen att det ska vara mer än bara kul på fotbollsplanen.

BK Vismarå – Ett sätt att umgås på.

Namnet kommer från området där BK Vismarå avser att spela sina hemmamatcher, nämligen på Sparbanken Arena vid Glysisvallen.

Vismarå anno 1898

Vismarå

Vismarå heter området i anslutning till Glysis. Det ska vara Hudiks första tomter avsedda för fritidshus. Man hade roddbåt i Lillfjärden osv. Det var lite fint att ha tomt där vilket gav benämningen ”vi som har råd”. Det har senare, i folkmun, blivit Vismarå.

Källa: okänd